17.12.05

Καλό Τριέσπερο!


Ιδού λοιπόν , η ώρα είναι 1 και 20 σχεδόν , έχω εκπομπή στις 5 και ακόμα δεν έχω ανασκουμπωθεί. Το βέβαιο είναι πως θα βάλω αρκετά κομμάτια από τον Jacque Loussier , η γοητεία που αποπνέουν οι jazz ερμηνείες του στον Bach είναι μοναδική κάθε ώρα της ημέρας , πόσο μάλλον κάπου εκεί στις πέντε , πεντέμισι, που ο ήλιος θα πυρώσει τα σύννεφα του Λευκωσιάτικου ουρανού, λίγο πριν βουτήξει στη θάλασσα. Ό, τι πρέπει θαρρώ.

Διάβαζα χτες με προσοχή και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περιστολή των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων Πολιτών, για την ελεύθερη παραβίαση πια της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, των τηλεφωνημάτων, της διάθεσης των προσωπικών στοιχείων σε κάθε είδους υπηρεσίες και εταιρίες. Όλα αυτά, για το καλό μας, όλα αυτά, ως απαραίτητο μέτρο για τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας». Και όλο και πιο πολύ, νιώθω τελευταίως πως επιθυμώ να κρυφτώ, ναι,
να κρυφτώ κάπου ώστε να ζω με έναν τρόπο τέτοιο που να μη με αφορούν όλα αυτά.

Αφού πια κανείς δεν αντιδρά, γιατί κανείς δεν έχει κουράγιο και ενέργεια να αντιδράσει.

Πρώτα, δημιούργησαν την κοινωνία της Αγοράς. Μετά έβαλαν όλο τον κόσμο σε αυτή τη λογική, μετά όσους δεν μπορούν τα βγάλουν πέρα με αυτή τη λογική τους εξόντωσαν τους εξοντώνουν καθημερινά με τον ασφυκτικό συνδυασμό κόστος ζωής και επίμονης αύξησης του καταναλωτικού πόθου και στη συνέχεια με τον κόσμο ήδη σα ζαλισμένο κοτόπουλο, έρχεται ο φόβος, η απειλή η μαυρίλα της τρομοκρατίας και η αγόγγυστη υποταγή σε κάθε μέτρο εναντίον αυτής της «τρομοκρατίας». Δεν θέλω να συνομωσιολογώ , αλλά όλη αυτή αλληλουχία των γεγονότων, άντε, να μην πω πως δεν είναι τυχαία, αλλά θα πρέπει να πω πως βόλεψε θαυμάσια , μα θαυμάσια, όσους καθορίζουν τις τύχες του κόσμου.

Αυτό που φοβάμαι πια και το φοβάμαι πολύ σοβαρά, είναι πως στο μέλλον, στα δέκα δεκαπέντε χρόνια από τώρα, κάποιοι θα αντιδράσουν μαζικά...μόνο που θα αντιδράσουν αναζητώντας απεγνωσμένα έναν πιο εκλεπτυσμένο Λεπέν ή Καρατζαφέρη, ένα κατ ουσίαν φασιστόμουτρο φτιασιδωμένο με το κατάλληλο image.Και βέβαια, ο επιτήδειος, θα βρεθεί. Αν δεν είναι ήδη στα σκαριά, στο ζέσταμα για να εμφανισθεί την κατάλληλη στιγμή.

Τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν τις γιορτές, να ευχηθώ λοιπόν και εγώ , Καλό Τριέσπερο.

1 σχόλιο:

e-Lawyer είπε...

Δεν είναι αλήθεια ότι δεν αντιδρά κανείς. Υπάρχει η κοινωνία των πολιτών που παίζει ενεργό ρόλο σε αυτόν τον τομέα, δες ενδεικτικά την Privacy International, το Electronic Frontier Fountation, τα European Digital Rights και την ελληνική digitalrights.gr
Αυτό δεν σημαίνει ότι ειναι αρκετό βέβαια, αλλά είναι σημαντική η πίεση που ασκούν και αυτές οι ομάδες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι έλληνες ευρωβουλευτές (από όλα τα κόμματα) καταψήφισαν αυτή τη γελοία πρόταση.