21.12.05

To debate των Αιώνων: Σωκράτης-Ιησούς





Ένας απολαυστικός διάλογος , μεταξύ Ελληνικού Ορθολογισμού και της εξ Ιουδαίας ορμώμενης Αποκαλυπτικής Μεταφυσικής. Για να μην ανεβάζω σεντόνια ιδού οι δεσμοί , ένας για Ελληνικά και άλλος ένας για το Αγγλικό κείμενο. Είναι, απόλαυση!

Για Ελληνικό Κείμενο http://www.odal.gr/SOKRATIS.htm

Για Αγγλικό Κείμενο http://www.unm.edu/~humanism/socvsjes.htm

Καλή ανάγνωση!

6 σχόλια:

JustAnotherGoneOff είπε...

Γενικά, η www.odal.gr είναι μια πάρα πολύ σελίδα και είναι κρίμα που την αδικεί ο σχεδιασμός της.

Το debate ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ για την πλήρη ασυμφωνία αρχαίας ελληνικής σκέψης και ιουδαιοχριστιανισμού. Must!

alombar42 είπε...

Πλάκα έχει αλλά μέχρι εκεί... ούτε κατά διάνοια τέτοιες ερωταπαντήσεις, εκτός αν επρόκειτο για debate μεταξύ Αριστοφάνη και Λουκά (κας) :)

άρχοντας Κώστας είπε...

Και εμένα από την μεριά μου θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω ότι ο 'Χριστός' αδικείται στον διάλογο καθώς απαντάει σύντομα, στερεότυπα και πετάει καμιά φορά άσχετες απαντήσεις. Κοινώς παρουσιάζεται σαν καθυστερημένος. Δυστυχώς φαίνεται η προκατάληψη του συγγραφέα. Επίσης οι 'χριστιανικές' απόψεις που εκφράζονται έχουν καθαρά προτεστάντικη επιρροή (π.χ. οι απόψεις περί Κολάσεως κτλ.) και είναι οι επικρατούσες απόψεις της Ελλαδικής εκκλησίας, αλλά όχι και οι ορθόδοξες.

hardrain είπε...

Νομίζω πως συμφωνήσω μαζί σας στο ότι είναι αρκετά ''σχηματικό'' το κείμενο. Αλλά ίσως για αυτό το λόγο, θα έπρεπε να γίνει συζήτηση.

ange-ta είπε...

Ναί. Υπάρχουν μόνο οι άεργες σκέψεις ενός γέρου άντρα. Είναι σίγουρο ότι είσαι σωστός από την στιγμή που έχεις πιστούς. Και αύτο που είμαι είναι απλά ένα μουντό και γέρικο μυαλό που βάζει την αιτία και την φιλοσοφία πάνω από τις φωνές του μέγα πλήθους.
Γιατί τελειώνεις έτσι τον διάλογο; Δείχνει σαν να μετάνιωσες για όσα είπες. Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Very cool design! Useful information. Go on! sazka dr400e starter issue debts fax number 50mg hcl tramadol