20.10.06

Λοιπόν...

Λοιπόν...


Σκεφτόμουν να ανεβάσω τις φωτογραφίες του κου Ψωμιάδη, της Φώφης του Καρατζαφέρη και να βάλω από κάτω λεζάντα : Απορεί κανείς για τα ποσοστά της αποχής;

Σκεφτόμουν να ανεβάσω μία πωλητήρια αγγελία του τύπου:
Χαρίζονται οι ψηφοφόροι του κου Ψωμιάδη σε φαρμακευτική εταιρία για πειράματα.
Με την (σωστή) απαγόρευση δοκιμών σε ζώα , αν μη τι άλλο αυτοί θα μπορούσαν να
προσφέρουν θετικό για την ανθρωπότητα έργο και, να εξιλεωθούν από το πολλαπλώς
επαναλαμβανόμενο «ατόπημα» της επιλογής τους.


Παρακολουθώ καθημερινώς τα εν Ελλάδι τεκταινόμενα και, κάθε φορά σχεδόν λεω θα γράψω «για αυτό» ή «για εκείνο».

Έβλεπα για παράδειγμα κάποιους απεργούς δασκάλους να κάνουν δηλώσεις στην τηλεόραση και να μην μπορούν να αρθρώσουν λόγο ορθό και στοιχειωδώς συντεταγμένο.

Μετά, έβλεπα και τους καταληψίες μαθητές να επιχειρηματολογούν με μία σειρά από σύμφωνα –τα φωνήεντα προφανώς απεργούν δικαίως διαμαρτυρόμενα για τη διαχείριση της γλώσσας μας και, σκεφτόμουν πάλι, πως ναι, η παιδεία μας , έχει συνέχεια:

χάλια οι καθηγητές , απλήρωτοι, άκεφοι δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς πάθος και φαντασία, τα ίδια και χειρότερα οι μαθητές τους (με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις...έτσι δεν λεει η παροιμία;)

Βλέπω τους εκπρόσωπους του έθνους. Έρημους κι απρόσωπους, όπως το έλεγε και το τραγούδι. Αλλά και οι εκπροσωπούμενοι; Ακόμα πιο έρημοι ακόμα πιο απρόσωποι.

Μια μάζα που κινείται σαν συρμός τρένου σε ράγες που τοποθέτησε κάποιος μεθυσμένος.

Η Β. Τριφύλλι (ποια;;;) τσακώθηκε με τον Α. Γκλέτσο (ποιον;;;) στην τηλεόραση.

Η Πολιτική επιχειρηματολογία που κατατέθηκε , μιας που και οι δυο ήταν υποψήφιοι στις Δημοτικές εκλογές ήταν του επιπέδου «είσαι μαλάκας, όχι δεν είμαι»


Αυτή, είναι η πολιτική ζωή του τόπου.

Ή μάλλον δεν είναι αυτή, αλλά ετούτη:

Το κομματικό συμφέρον δείχνει Αράπογλου στον β΄γύρο των
εκλογών.


Ποιός το είπε αυτό; Μα ο Γ.Καρατζαφέρης.

Μάλιστα.

Ο κύριος Καρατζαφέρης, αυτός που έχει «στείλει» σε κάτεργα και ξερονήσια ομοφυλόφιλους για παραδειγματισμό, ασθενείς με aids για να προστατεύσει την κοινωνία και βεβαίως όλους συλλήβδην τους Αλβανούς εμμέσως πλην σαφώς στηρίζει το Πασόκ στην επαναληπτική εκλογή για τη Θεσσαλονίκη.


Παράλληλα στα ελληνικά κανάλια οι ποικίλες πλατινέ γκόμενες καλά κρατούν, τα κουτσομπολίστικα περιοδικά έχουν ανεβασμένη κυκλοφορία κλπ.

Η ελληνική πραγματικότητα , προκαλεί μόνο οργή και απογοήτευση.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα πράγματα, συγκλονιστικά και σπουδαία.

Όπως πάπυρος του Δερβενίου που παρουσιάστηκε πρόσφατα επιτέλους.

Αλήθεια...σε πόσα σχολεία έγινε θέμα το ύψιστης σημασίας θέμα; Σε κανένα υποθέτω, αφού απεργούν.



Όταν και αν ξαναβρώ διάθεση για το blog θα επιστρέψω.

Δεν το είδα ποτέ σαν «ημερολόγιο» ούτε έχω διάθεση να το κάνω δημόσιο εξομολογητήριο Δόξα τους Θεούς, έχω μια γεμάτη προσωπική ζωή δεν ψάχνω να τη γεμίσω δημοσίως.

Και δεν έχω παρά ελάχιστο προσωπικό χρόνο.

Για αυτό και «απέχω». Και, στον ελάχιστο χρόνο που έχω, η ανάγκη μου είναι να τον γεμίζω με ότι κατά την κρίση μου αξίζει.

Υπάρχουν τόσα ποιήματα που δεν διαβάσαμε ακόμα, τόσες μουσικές που δεν ακούσαμε ή πρέπει να ξανακούσουμε, τόσες ζωγραφιές που δεν χαρήκαμε, τόσα δειλινά που δεν ρουφήξαμε, τόσοι ορίζοντες θαλασσινοί που δεν τους αφεθήκαμε.

Σας συνιστώ να πατήσετε το play στο video να απολαύσετε τον σπουδαίο Yo Yo Ma και τον Bobby MacFerrin. Υπάρχουν στιγμές σε αυτό το video συγκινητικές μέχρις δακρύων-όπως η στιγμή που οι δυο τους συζητάνε μαζί με την Μουσικό Louise Vosgerchian πάνω στην πρόβα.

Ίσως θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος οι πληθυσμοί να εκτίθενται διαρκώς σε τέτοιου είδους πράγματα μήπως και πια μετά από ένα διάστημα η αισθητική τους εγερθεί, επαναστατήσει και στείλει όλους (ή έστω σχεδόν όλους) αυτούς που κυβερνούν στον αγύριστο.

Πατήστε πάνω στην εικόνα και όχι στο play γιατί το συγκεκριμένο μπορείτε να το δείτε μόνο από τις σελίδες του youtube.com

Πατήστε απλά στην εικόνα και θα σας μεταφέρει αυτομάτως. Ανοίξτε τα ηχεία και αφεθείτε.

61 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το βίντεο κοσμεί εδώ και καιρό τα favorites μου, Εξαίρετο, εξαίρετο, εξαίρετο, ένα μικρό αντίδοτο στη μίζερη καθημερινότητά που μας πλακώνει.

Να 'σαι καλά, τα είπαμε προχτές, περιμένω πάλι από Δευτέρα.

Ανώνυμος είπε...

Έχει κάποιο πρόβλημα το λινκ του βίντεο, μπορείτε να το δείτε απο δω.

Ανώνυμος είπε...

Υπεροχο το video και εχετε δικιο η στιγμη του διαλογου των τριων ειναι γεματη ενεργεια .
Τελικα κε Πηττα και οταν λετε πως δεν θελετε να πειτε τιποτα ο λογος σας ειναι εποικοδομητικος.
Εχετε δικιο, η ελληνικη μπλογκοσφαιρα σε μεγαλο πολυ μεγαλο βαθμο μοιαζει με εκπομπη ριαλιτι , κατι σαν μεγαλος αδελφος που ο καθενας προβαλλει το προσωπικο του προβλημα ποτε ευθεως και αλλοτε με φτιασιδια.
Ειναι κριμα παντως σελιδες σαν τις δικες σας να απεχουν . καθως και καποιων αλλων που δειχνουν πως ακομα υπαρχουν ανθρωποι στην Ελλαδα που σκεπτονται αντιδρουν και εχουν θεσεις. Και στη Γερμανια τα μπλογκς ειναι σε μεγαλο βαθμο αυτοψυχαναλυση για πολλες μοναχικες ψυχες αλλά και εδω υπαρχουν μπλογκς πολιτων που έχουν λογο ουσιαστικο και παρεμβατικο η και μπλογκς συγγραφεων αλλα οχι ψωνιων. Ελπιζω πραγματικα να συνεχισετε με καπως πιο πυκνο ρυθμο. Ευχαριστω.

(to video to eida mia xara egw pantws)

Ανώνυμος είπε...

Αραγε για το ρεαλιτι ποιος ευθυνεται? Οι πρωταγωνιστες η το ακροατηριο? Ειπε η Μελι(ναρα), οτι εμεις στην Ελλαδα δεν εχουμε ψυχιατρους, γιατι εχουμε φιλους(!!!). Μηπως τωρα εχουμε μπλογκς???

Τοσον θαυμασμον πως τον αντεχουνε??
(και οι θαυμαζομενοι και οι θαυμαστες)...

Katerina ante portas είπε...

Mας κάνεις και ντρεπόμαστε όσοι δεν σηκώνουμε ντομάτες για όλους αυτούς τους παπατζήδες..

Γι αυτό στρεφόμαστε στα blog, όπου έχεις δυνατότητα επιλεκτικής συναναστροφής και ανάδρασης.

Ελπίζω να συνεχίσεις,όταν και αν έχεις χρόνο..

Ανώνυμος είπε...

Mια χαρα είσαι τελικα, φίλε!

Mπράβο-χαίρομαι πολυ...

Ήταν στιγμες που ήθελα να σου τηλεφωνήσω να δω τι γίνεσαι και πού "χαθηκες'', αλλά δεν τόλμησα- δεν ήθελα να 'ενοχλήσω' αν όντως ήσουν στα κάτω σου...

Kαλως σε (ξανα)βρήκαμε, λοιπον...

BAΣIΛHΣ (Δημήτρης)-ΛEYKΩΣIA.

hardrain είπε...

@Jago , ναι είναι υπέροχο κλιπ, είναι δυο καλλιτέχνες που εκτιμώ ιδιαίτερα. Αξίζει κανείς να τους ακούσει, ο McFerrin είναι εξαιρετικός, ειδικά όταν τραγουδά το εξαίσιο Air του Ιωάννη Σεβαστιανού, με τη συνοδεία του μαγικού τσέλου του Yo Yo Ma.

@Νίκο Καπερνάρε και @Ανώνυμη/ε όταν η νοοτροπία ριάλιτι κυριαρχεί σε μία κοινωνία ολόκληρη, δεν δείχνει τίποτα άλλο παρά το απέραντο τίποτα που την ορίζει. Γνώμη μου φυσικά.

@

hardrain είπε...

@ Κατερίνα, ένα πράγμα που δεν μπορώ να καταλάβω, όσο και αν μεγαλώνω μάλλον παραμένω αφελής, είναι πως μπορούν οι άνθρωποι να εκθέτουν τα ψυχοπονιάρικά τους είτε ατέχνως είτε εντέχνως όταν ζούμε σε έναν κυριολεκτικά ξεκουρδισμένο κόσμο. Το να τολμούν τόσοι άνθρωποι να βγάζουν δημοσίως την προσωπική τους μιζέρια (πολυτελείας) είναι επιεικώς ηλιθιότητα κλινικού επιπέδου.

Ειμαστε αφόρητα, δυσβάσταχα μπορώ να πω τυχεροί και προνομιούχοι όλοι όσοι ζούμε στον λεγόμενο πρώτο και δεύτερο κόσμο και θα έπρεπε με κάθε τρόπο που έχουμε στη διάθεσή μας (και έχουμε τρόπους) να βγάινουμε έξω από το ριάλιτι του προσωπικού αχ-βαχ.

Ένας λόγος που με εκνέυρισε η μπλογκόσφαιρα είναι ακριβώς γιατί πάσχει από έναν αφόρητο αυτισμό. Όχι όλοι ασφαλώς.

Δεν χρειάζεται να ντρέπεται κανείς. Και σίγουρα όχι εσύ με τον αγώνα που έχεις κάνει επίμονα για τον κήπο της Ριζάρη.

@ Βασίλη...Δημήτρη (με μπέρδεψες τώρα) μια χαρά είμαι, καθόλου στα κάτω μου, όλα πάνε πρίμα. Γιατί δε μου τηλεφωνείς κάποια Δευτέρα βράδυ στον Αστρα;

Λευκωσία είσαι;;; Εμπρός! Να βγάλουμε δήμαρχο την Άννα την Μαραγκού :-)))

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Γιώργο, να σου τα ...ξεμπερδέψω λιγάκι:

1. Nαι, Λευκωσία είμαι και ...ναι, θα κάνουμε τα πάντα για την Aννούλα μας(ήδη προ 2 εβδομάδων της έστειλα e-mail ζητώντας να συντονιστούμε).

2. Eλπίζω η ...Eπαγρύπνηση να μη διαβάζει το μπλογκ σου! Aν ανακαλύψει ότι δεν στηρίζεις τις ...μαύρες επιλογες της, μαύρο φίδι που σε έφαγε...

3. Eίμαι ο δημοσιογράφος που σου είχα τηλεφωνήσει στον Άστρα μία Δευτέρα βράδυ. Mου είχες δώσει τότε και το κινητο σου, αλλά λόγω της εντύπωσης που μας δημιούργησες εσχάτως ότι πιθανον να ήσουν αυτη την περίοδο άκεφος, δεν τόλμησα να 'ενοχλήσω'.

4. Θα σε πάρω όμως τις επόμενες μέρες, γιατι έχω και κάτι άλλο να σου αναφέρω.

Mε την αγάπη μου,

BAΣIΛHΣ (Δημήτρης) -Λευκωσία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που είπε ο Καρατζαφέρης πως οι ομοφυλόφιλοι είναι για τα ξερονήσια, δεν τα έχει βγάλει μόνο ο Ιός, τα ακούσαμε με τα ίδια μας τα αυτιά, και νομίζω ακόμη και ο Θέμος Αναστασιάδης έβαλε το σχετικό βίντεο.

Αν, όπως φαίνεται, προσπαθούμε να "λιβανίσουμε" τον αρχηγό απαλείφοντας τα όσα είπε, αν μη τι άλλο δείχνει τυφλή υπακοή κι έλλειψη σεβασμού προς τους συνανθρώπους. ΕΞάλλου, πασίγνωστο είναι και το βίντεο που ο Φύρερ σας συνδιαλέγεται επί ίσοις όροις με τον φον Πλεύρη για να βγάλουν όλο το αντισημιτικό μένος τους...

Οπότε μαθήματα "δημοκρατίας", "αλήθειας", "ήθους" και "συμπεριφοράς" πρέπει να τα κάνετε εσείς lowfighter στον εαυτό σας κι όχι εδώ μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο κύριε lawfighter.

Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την εκλογή στο δημαρχιακό συμβούλιο της ΘεσσαλοΝΑΖΙκης τόσο του Φύρερ σας όσο και του πασίγνωστου πλέον "κου" εψιλονιασμένου Κεραμυδά.

Η ποιότητα των αφεντικών σας, τα λέει όλα.

hardrain είπε...

Το δυστύχημα είναι Jago πως η θλίψη και ο πάτος στη δημόσια ζωή του τόπου δεν έχει ιδεολογικό διαχωρισμό. Μοιάζει όλο το φάσμα να έχει αποδεχτεί τους «κανόνες» της αθλιότητας και όλοι να παίζουν εκεί. Απέραντη κλεισούρα και μούχλα στο τοπίο –και ναι, θα συμφωνήσω πως ΙΣΩΣ υπάρχει μια ελπίδα στα ποσοστά που πήραν ο κος Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη και ο κος Τσίπρας στην Αθήνα αλλά περιμένω –ειδικά με τον δεύτερο- να δω πως θα συνεχίσει, αν θα διατηρήσει τη φρεσκάδα του και την πρωτοτυπία του ή αν θα αφομοιωθεί σιγά σιγά και αυτός από την πλήξη τη βαρεμάρα και την ανικανότητα ανανέωσης αυτής της τόσο γερασμένης και άχαρης κοινωνίας.

Debby είπε...

Σε χαίρομαι κάθε φορά που γράφεις και ας είναι κρίμα που δεν γράφεις συχνά.

My place... είπε...

Ότι χρειάζεται την τηλεόραση για να διαφημιστεί, είναι αυτό που έχει την λιγότερη αξία, ειδικά όταν μιλάμε για πολιτικούς...
Ο Τσίπρας δείχνει να είναι όντως μία όαση... καλή του πορεία!

P.S Πού χαθήκατε εσείς;;;

hardrain είπε...

Τη συγκεκριμένη φράση την έχω ακούσει εγώ με τα αυτιά μου.

Αν θέλεις να το δεχτείς καλόπιστα, οκ αν όχι δε΄με απασχολεί.

Δεν το αναφέρω γιατί με ενοχλεί η θέση "οι gay και οι φορείς του aids στην εξορία" (που είναι αποκρουστική έτσι και αλλιώς).

Πως να το πω αλλιώς;

Ο Πλεύρης που είναι μία ζωή ολάκερη πιστός εθνικοσοσιαλιστής αντισημίτης 100% κλπ με ενοχλεί επίσης αλλά καθαρά ιδεολογικά. Και του αναγνωρίζω ασφαλώς τη συνέπεια στις θέσεις του. Η συνέπεια είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε μία κοινωνία.

Ο πως τον λεν, είναι απλά ένα σκουπίδι που κυριολεκτικά, προκειμένου να "υπάρξει" πολιτικά πουλάει και τη μάνα του. Για αυτό τον αποκαλώ και θα τον αποκαλώ χυδαίο.

Ανώνυμος είπε...

Ηλίθιοι ε; Εισηγούμαι να κρατάς λίγο το μέτρο στην αλαζονεία σου Δύοντα.

Ανώνυμος είπε...

Ενα
Δύο
Τρία
και πάμε!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη τα εχει δηλωσει αυτα και εσεις, εξ αγνοιας σας, ειμαι βεβαιη χωρις κακη προθεση, δεν εχετε κουραστει να λετε ανακριβιες..

Εγω παντως ξερω ενα σωρο κοσμο που θα ζητουσε συγνωμη σε τετοια περιπτωση και θα ανακαλουσε.... Προφανως δεν ειναι ιδιον της Ελληνικης κουλτουρας πλεον αυτο, ουτε βεβαια και οι θεσεις που στηριζονται στην πραγματικοτητα και τεκμηριωνονται.

Μια ολοκληρη πολη, κοινωνια η χωρα ειναι πολυ ευκολο να Ναζι-στοποιηθει, οταν υπαρχει ελλειψη μερικων στοιχειων, οπως, για παραδειγμα, το παραπανω, φοβουμαι. Η απορια σας για τους εθνικοσοσιαλιστες, δειχνει απολυτη αγνοια του συγκεκριμενου ιστορικου φαινομενου. Σας το λεω διπλωματικα-η απορια σας ειναι τεραστια χοντραδα. Αποριες και ερωτησεις δεκτες, μεχρι την Κυριακη, γιατι εχουμε half-term.

Δεν εννοω τι εννοειτε με τον χαρακτηρισμο του σχολιου ως 'μακαρθικο'.

Ελενη Γ. Ροδαμη - Ιστορικος/Ekpaideftikos

Ανώνυμος είπε...

Κυριε lawfighter, σε σας το εχω ριξει το γαντι. Εχετε αναφερθει σε συκοφαντικες δυσφημησεις και διαφορα αλλα δραματικα.

Ομως, δεν βλεπω την απαντηση σας στα ανωτερω. Ανωνυμως ειναι ευκολες οι φωνασκιες.. Και οι φωνασκιες ειναι παντα αναρθρες και αυτιστικες κραυγες, σαν αυτες των πολιτικων που ψηφιζει η πατριδα μου και που αντικατοπριζουν την κουλτουρα της.

Passenger, οτι δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.. Και στο λεω ΠΟΛΥ αλλαζονικα-ελπιζω να ξερεις την εννοια της λεξης. Αν εκανες τετοια 'εισηγηση' αλλου, θα σε καρπαζωνανε.. Εισαι και 'αγγλο-μορφωμενος'...

Ενταξει, η λεξις ΦΙΛΟΤΙΜΟ δεν μεταφραζεται εις την Αγγλικην. Η λεξις ΤΙΜΗ?????????????? Μεταφραζεται? Ω ΝΑΙ!

Αναμενω.. Εισαστε και Ελληνες ανδρες..

Ανώνυμος είπε...

Το θλιβερό είναι πως μάλλον αρκετοί δεν μπορούν να καταλάβουν το πλήρες σύνολο του Δ.Α. Αυτά που γράφει δεν είναι τυχαίως συνοδευμένα από το ε-κπλη-κτι-κό video, όλα μαζί αποτελούν κείμενο πρόταση άποψη και αισθητική.

Εγώ δεν βλέπω αλαζονεία καμία, αν και δεν βλέπω πουθενά κάτι το κακό στην αλαζονική στάση έναντι της βλακείας ...τόσο χαμηλά είναι ο πήχης μας πια; Έλεος!!!!

Και passenger, ο "opus days" είναι πάρα πολλά χρόνια στο κουρμπέτι. Σου εύχομαι με την ψυχή μου να έχεις μέσα στο χρόνο το 10/100 της εκτειθέμενης δημοσίως συνέπειάς του -όπως και κάποιων άλλων ελαχίστων- και μετά, μίλα για αλαζονεία.
Εκ του ασφαλούς βεβαίως όλοι μπορούμε.

Ανώνυμος είπε...

Όσο περνούν τα χρόνια τόσο συνειδητοποιώ περισσότερο ότι στην Ελλάδα το κυρίαρχο κόμμα, είναι αυτό εκείνων που «δεν δικαιούνται δια να ομιλούν». Στο κόμμα αυτό ανήκαν και ανήκουν ο εμπνευστής του τίτλου του, μακαρίτης πλέον, ένας άλλος μακαρίτης, υποστηρικτής της άποψης ότι τα σκυλάδικα, είναι πολιτιστικά κέντρα, ένας δημοσιογράφος που σε κάποιο στιχάκι του Σαββόπουλου, «όλος πιτυρίδα, γένι και τσαντάκι» ενημερώνει έναν φροντιστή, και φυσικά οι δύο γραφικές φιγούρες που διεκδίκησαν, και ο ένας εκ των δύο το κατόρθωσε, τις 2 θέσεις της αυτοδιοίκησης στη Θεσ/νικη και πολλοί άλλοι. Πρόκειται για πολυσυλλεκτικό κόμμα με πλειάδα μελών, που αν συνασπιστούν και αποφασίσουν να κατέβουν στις εκλογές, θα κυβερνούν τη χώρα για πολλές , πολλές τετραετίες.
Επειδή λοιπόν ο πολιτικός λόγος τους είναι κυρίαρχος και έχει διαποτίσει την ελληνική κοινωνία, συχνά αναπαράγεται ηθελημένα ή άθελα απ΄όλους μας. Έχω την αίσθηση ότι αυτό συνέβη σε όποιον καταλογίζει αλαζονεία στο φιλόξενο ιδιοκτήτη του ιστολογίου, αλλά και σε κείνον που χαρακτηρίζει ελαφρά τη καρδία ναζιστική τη Θες/νικη.
Συγχωρέστε με αν σας στεναχώρησα

Ανώνυμος είπε...

Οχι μονο εγω δεν στενοχωρηθηκα, αλλα χαρηκα παρα πολυ, γιατι η αντιπαραθεση τετοιου τονου, ειναι, για μενα, η μονη εξηγηση για την υπαρξη οποιου μπλογκ. Δυστυχως, δεν εχω ιδεα για τα Θεσσαλονικεια δρωμενα-τιποτα. Ευελπιστω οτι κατι θα μαθω απο σας.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα τοσο πολυ ποναει καποιους το οτι ο Καρατζαφερης στης επομενες βουλευτικές εκλογες θα ειναι μεσα στη Βουλη? Τουλαχιστον καποιος μεσα στη Βουλη θα μιλάει για Ελλάδα και Ελληνισμό....

Γιατι φαινεται πως χαλαει πολυ τη "σουπα" της "Νεας Εποχής" το να τη λεει καποιος σήμερα στους Σκοπιανους και στους Τουρκαλαδες φαινεται.....

Και μεχρι να ακουσω και την αριστερα και την αριστεροκρατούμενη ελληνικη "δεξια" να λεει εστω μια κουβεντα για τη ΨευτοΜακεδονια και την εθνικιστικη εξαρση και προκλησεις των "καλων" γειτόνων μας θεωρω επιτακτική ανάγκη την ύπαρξη του ΛΑΟΣ στο κοινοβουλιο της σημερινής "Αρπακόλλας"....γιατί εάν δωσεις θαρρος στο χωριατη θα σου ανεβει και στο κρεβατι....και καποιοι εχουν αποκτίσει πολυ θαρρος απο το πολυ "σκυψιμο" των 300 αρπακολλακιδων....

ΝΑVAGOS

Ανώνυμος είπε...

Ναι, όταν εσείς οι φραπεδόμαγκες σαλονικείς σέρνετε τα χίλια μύρια, ειδικά με την Μπαοκτζήδικη φρασεολογία, σε μας του Νότιους εμείς δεν πρέπει να ενοχλούμαστε ε; Να τον χαίρεστε τον γκεμπελίσκο Πανίκα Ψωλιάδη σας και μην απορείτε μετά που σας βρίζουμε. Τουλάχιστον τα στρινγκ θελουν επιδέξιους κώλους κι εμείς εδώ κάτω τον φροντίζουμε δεόντως.

ΘεσσαλοΝΑΖήδες είσαστε και τέτοιοι θα παραμείνετε. Χαιρετίσματα στον Φύρερ σας.

Ανώνυμος είπε...

Lawfighter exeis dei pote "proodeytikous" na mporoun na antapekselthoun se dialogo apenanti se deksious h kai akrodeksious? Prwta prwta epidh gnwrizoun oti tha fane ta moutra toys ama katsoun na milisoun me ena deksio-akrodeksio petane ta apithano "emeis de kathomaste sto idio trapezi me fasistes" xaxaxa Ti na katseis re Karamhtro pou ama arxisei na milaei o Pleyrhs de tha ksereis pou na kryfteis.....xaxaxaxa Oi aristeroi proodeytikantides ths fakhs theloun na ta lene mono metaksy toys gia na mporesoun na antapekselthoun se ena dialogo alla poios masaei?

Navagos

Ανώνυμος είπε...

Λογω ελλειψης χρονου, θα προσπαθησω να σας απαντησω σε μερικες απο τις αποριες σας.

Ιστορικα, ΚΑΘΕ ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ 'καθεστως',που στηριζεται σε εναν πεφωτισμενο ηγετη, ειναι 'προβληματικο'. Ακομα και τα 'δημοκρατικα' ειναι 'προβληματικα', οταν νοσουν π.χ. εξαιτιας ελλειψης θεσμων, διαφθορας κλπ.

Ο 20ς αιωνας βιωσε, ουσιαστικα, ΔΥΟ ειδη απολυταρχικων καθεστωτων, τον Σταλινισμο και τον Ναζισμο. Εκτος του οτι και τα δυο ειτανε στηριγμενα στον ισχυρο και ισως, χαρισματικο ηγετη, οι 'αρχες' τους ειτανε τελειως διαφορετικες. Ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι το γεγονος οτι Ναζισμος συγκεντρωσε οπαδους απο ολο το κοινωνικο φασμα, οι οποιοι, με την ελλειψη εναλλακτικης λυσης και μεσα στην απελπισια τους, ειδαν τον Χιτλερ, ως σωτηρα. Φοβαμαι οτι αυτο συμβαινει στην Ελλαδα τωρα, αν και δεν γνωριζω τους ηγετες της ακροδεξιας και δεν μπορω να εκφερω γνωμη. ΟΜΩΣ, τα κινηματα αυτου του τυπου, προυποθετουν οπαδους, με ολο τον σεβασμο, με χαμηλη σταθμη παιδειας, με την ευρυτερη εννοια.

Ο Σταλινισμος, απο την αλλη μερια, ειναι ενα φαινομενο που 'εκατσε' πανω σε μια τελειως διαφορετικης φυσεως προσπαθεια. Εγινε μια ΜΗ ΕΦΙΚΤΗ προσπαθεια πολιτικης αλλαγης στην Ρωσια, απο λιγους, μορφωμενους ανθρωπους. Δεν ειτανε 'ευκαιριακο' κινημα, ουτε ειχε ευκαιριακους οπαδους. Με τον Σταλιν εξελιχθηκε σε ενα επισης εθνικιστικο καθεστως-οπως και του Χιτλερ-και χρησιμοποιησε την κρατικη προπαγανδα με τον ιδιο τροπο. Ομως ΟΙ ΑΡΧΕΣ του ενος και του αλλου, ειναι διαφορετικες.

Αν θελετε μια ρεαλιστικη εξηγηση, γιατι θεωρειται η ακροδεξια στην Ευρωπη πιο επικινδυνη, θα τολμησω να σας την πω - διοτι απο το 1989 και μετα ο Σταλινισμος, σαν φαινομενο τελειωσε. Δυστυχως, ομως, στην Ευρωπη, υπαρχει και φτωχεια αλλα και ελλειψη παιδειας, υπαρχουν στοιχεια δηλαδη, τα οποια ο καθε Χιτλερισκος θα μπορουσε να εκμεταλλευτει προκειμενου να δυσκολεψει την δημοκρατικη εξελιξη. Ο εθνικισμος, ειναι ευκολο χαπι για τους πλειστους και ουδεις (πολιτικος) δεν ντρεπεται να τον χρησιμοποιησει. Ομως, δεν υπαρχει υψιστος πατριωτισμος ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ-ΤΗΣ ΑΛΛΗΘΙΝΗΣ.Φανταζομαι εσεις ως πατριωτης, το δεχεσθε αναφανδον.

Θα σας παρακαλουσα να κρατησετε τους Καραμητρους εκτος συζητησεως.

Απολογουμαι για την συντομια, αλλα ελπιζω να σας επεισα οτι δεν εχω κανενα προβλημα συζητησεως, ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ. Αλλωστε, εισαστε σε θεση να γνωριζετε οτι δεν ειναι γηπεδο, εδω. Μην κραυγαζετε, λοιπον, δειξτε την Ελληνικη σας λογικη.

Ανώνυμος είπε...

Α! Και εσεις ως Ελλην, φανταζομαι, δεν εχετε προβλημα με την Δημοκρατια. Οποτε, απο κει ξεκιναμε...

Ανώνυμος είπε...

Όχι Κύριε lawfighter, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πολύ χειρότερα δεν είναι έτσι τα πράγματα μη κύριε, Navagos. Μια βασική διαφορά ανάμεσα σε ανθρώπους αριστερών πεποιθήσεων, είναι η ικανότητα του να ξεχωρίζεις τον ολοκληρωτισμό, ανεξάρτητα της ιδεολογίας που τον στηρίζει και των διαφόρων άλλοθι που τον καθιερώνουν στους λαούς. Αποτέλεσμα της ικανότητας αυτής είναι και η παραδοχή ύπαρξης δικαιωμάτων των άλλων ανθρώπων, η συναίσθηση μιας μόνης πραγματικότητας ότι, δεν βρίσκει έδαφος ο λόγος του κάθε επίδοξου πατριδοσωτήρα, σε ανθρώπους με ικανότητα σκέψης, ανάλυσης, ουσιαστικά ζητούμενα και πανανθρώπινα συναισθήματα. Εδώ μέσα δεν μπαίνω σαν θαυμάστρια του « Δυων Ανατέλλων», αλλά σαν άνθρωπος που τον γνώρισε, τον έζησε και τον εκτίμησε, για τις βαθιά δημοκρατικές του ιδέες, την καλλιέργεια και την παιδεία του που φρόντισε να αποκτήσει κυρίως έξω από τα εκπαιδευτικά συστήματα, και τη διορατική του ματιά. Η κριτική μου απεναντί του όχι σπάνια αλλά ποτέ χωρίς αγάπη, υπήρξε ισοπεδωτική σε βαθμό ν’ αναρωτιέται κανείς αν χωνεύω τον άνθρωπο, ΟΜΩΣ έχω κάνει τη μεγαλύτερη μαλακία της ζωής μου να το κάνω αυτό στον Πήττα, όταν κυκλοφορούν αναμεσά μας navagoi και lawfighter με όλο το σεβασμό προς τον διάλογο του τελευταίου. Και θα εξηγηθώ αμέσως.
Ένας λόγος μη κύριε navagos που οι αριστεροί ανεξαρτήτως βασικών θέσεων αρνούνται να κάτσουν σε τραπέζι διαλόγου με ακροδεξιούς πρεσβευτές, είναι η τρομερή ικανότητα των τελευταίων να διαστρεβλώνουν το λόγο των πρώτων, να ακούνε άλλα και να μεταφράζουν άλλα, τρανταχτό και τελευταίο παράδειγμα, το επιχείρημα της Ελένης για το που στηρίχτηκε ο καθένας από τους δυο –ισμούς, για το ξεκίνημα, την επέκταση και την καθιερωσή του. Αρπάζετε λοιπόν μια λέξη στον αέρα, τη στριμώχνετε μέσα στο δικό σας καλούπι νοηματικής αντίληψης, την παντρεύετε με ανύπαρκτες και ανείπωτες υποθέσεις, τη φτύνετε πίσω σαν λόγο και επιχείρημα του προλαλήσαντος. Το κάνετε κατά κόρον αυτό, όλοι οι ακροδεξιοί και όλοι οι κρυφοακροδεξιοί και σπάνια έχω συναντήσει κάποιον από αυτούς που να διαβάζει ή να ακούει ακριβώς αυτό που λέει ο άλλος και να μη το επιστρέφει διαστρεβλωμένο χρησιμοποιώντας το σαν επιχείρημα. Δηλαδή τι κάνουμε εδώ πέρα; Σας δίνουμε μια τροφή που εσείς βγάζοντας έξω να μηρυκάσετε, την παραφορτώνετε με ιδεολογικά περιττώματα που δεν μας αφορούν, δεν αφορούν καν τη συζήτηση και μας τη φτύνετε στα μούτρα σαν δικό μας επιχείρημα. Να γιατί δεν γουστάρουμε να καθόμαστε σε διάλογο μαζί σας μη κύριε navage, να γιατί έτσι μετάφρασες τα λόγια του Μπίστη και του κάθε Μπίστη κύριε lawfighter. Υπάρχει λέξη που ακριβώς περιγράφει αυτό το ψυχολογικό φαινόμενο ασχέτως το ότι έχει κι αυτή εκφυλλιστεί χρησιμοποιούμενη σε πιο άσχετες περιπτώσεις. Λέγεται κρετινισμός κύριοι.
Δεν αγαπούν λοιπόν οι συνασπισμένοι λιγότερο την πατρίδα τους από σας όλους τους παλικαράδες, που έχετε μείνει στο τσαρούχι του τσολιά και στον «αέρα»!
Πριν όμως φωνάξουμε «αέρα»! προς τα έξω, εξετάζουμε το κακό που έχουν υποστεί με την πλύση και οι άλλοι λαοί, το κακό που έχει υποστεί κι αυτός εδώ ο λαός, τον τρόπο να τα βρουν οι λαοί μεταξύ τους με ειρηνικά μέσα, τον τρόπο να αποφεύγουμε τους σκοτωμούς όταν μπορεί να γίνει αλλιώς, το αν και κατά πόσο βάση των υπογεγραμμένων συνθηκών είναι ελληνικά ύδατα τα ελληνικά ύδατα και σε τι έκταση, διότι είμαστε αντιμιλιταριστές, διότι δεν γουστάρουμε τις ιμπεριαλιστικές κινήσεις από όπου κι αν προέρχονται, διότι δεν ξύνουμε τα νύχια μας να ζωντανέψουμε το μαρμαρωμένο βασιλιά, διότι μας ενδιαφέρει πώς να ενεργήσουμε στο παρόν, μέσα σ’ αυτή τη χώρα προκειμένου να δει μια στάλα δίκαιης, ίσης και ανθρώπινης αντιμετώπισης ο κάθε φουκαράς που η φάρα σας τον έχει στο σκάσε και δούλευε, χωρίς κοινωνικά πλέον δικαιώματα, χωρίς ελπίδα ανασασμού, χωρίς μέλλον.
Αυτοί είναι οι συνασπισμένοι κύριε lawfighter αυτοί γενικότερα είναι οι αριστεροί μη κύριε navage κι άφησα το καλύτερο τελευταίο. Ποτέ στην ιστορία των εν Ελλάδι αριστερών κομμάτων, πριν ή μετά την μεταπολίτευση, ούτε ένας, επαναλαμβάνω ούτε ένας, συνειδητός ακροδεξιός, δεν αμφισβήτησε τη διαλεκτική ικανότητα των αριστερών, την ιστορική και πολιτική τους κατάρτιση, το θάρρος της γνώμης τους και τα αχτύπητα επιχειρηματά τους, ακριβώς επειδή αυτά ήταν παρμένα από τη σκληρή τους πραγματικότητα κύριοι. Ακριβώς επειδή το όραμα ήταν μεγάλο για να μη ξέρεις πώς να το στηρίξεις, για να μη ξέρεις τους απέναντι, το ποιοι είναι, τι πρεσβεύουν, και που θέλουν να οδηγήσουν τον κόσμο. Διάβασε λίγο την ιστορία μη κύριε navage
Ξέρω πως θα σε πονέσει αλλά άνοιξε επιτέλους τα στραβά σου.
Ζητώ συγνώμη από τον Γιώργο Πήττα και την Ελένη Ροδάμη για την κατάχρηση του χώρου. Σαν άνθρωπος με αριστερή συνείδηση όφειλα να δώσω μιαν απάντηση και την έδωσα. Η αριστερή συνείδηση δεν είναι κληρονομικό χάρισμα μη κύριοι και κύριοι, όπως ας πούμε μπορεί να περάσει το απολυταρχικό κόλλημα μέχρις εσχάτων, στον πιο μακρινό και ξεπεσμένο απόγονο των βασιλικών και μπουρζουαδικών οίκων, που λόγω ανύπαρκτης παιδείας, στήριξαν της Ελλάδας τα χαμόσπιτα. Την αριστερή συνείδηση τη γεννούν οι συνθήκες διαβίωσης, η κραυγαλέα ανισότητα στη μεταχείριση των πολιτών και την ενδυναμώνει η σκέψη, η ανάλυση, η μελέτη και η σύγκριση. Που τα βρήκατε σεις όλοι αυτά; Τι άλλο σας μένει από να αρπάξετε ένα όπλο και ν αρχίσετε να τρέχετε από φόβο για τα κεκτημένα σας, θέτε να βάλετε και την Ελλάδα στο τσεπάκι σας; «Αυτός ο τόπος είναι δικός τους και δικός μας» έλεγε ο συχωρεμένος, ακουλτούριαστοι. Διαβάστε και λίγη ποίηση ρε! Δεν θα σας πουν λελέδες ούτε αναρχικούς γι’ αυτό.
Ταπεινά
Μπάλιου Ελένη, συγγραφέας του κώλου μπορεί, κρετίνα και ανιστόρητη σε καμιά περίπτωση.

Coffee Messiah είπε...

Hi there! Although I used a translator, I'm not sure I can follow your train of thought correctly!
With that, I will simply say "greetings from the USA" and hope all is well!
Cheers!

Ανώνυμος είπε...

"Ειναι επιεικως ισοπεδωτικο να θεωρειται οτι οι αριστεροι πολιτες ειναι οι πρωτοποροι διαφωτιστες και δημοκρατες,ενω οι πατριωτες ανηκουν σε εναν αλλο κοσμο"

Εγώ ποτέ δεν είπα αυτά κύριε lawfighter.

"Θελω επισης να τονισω οτι οι "ακροδεξιοι" δεν εχουν μεινει στη στολη του τσολια(που τοσο υποτιμας),αλλά η εννοια του πατριωτισμου εχει συγχρονο πλαισιο στα συγχρονα δεδομενα της παγκοσμιοποιησης και της νεας ταξης πραγματων".

Η νέα τάξη σας πραγμάτων κύριε lawfighter, υπάγει τα εθνικά μας ζητήματα σε υποθέσεις τριτεύοντος ενδιαφέροντος από την μόνη εξουσία που θα σε κυβερνά και δεν θα είναι καν ελληνική, δεν θα είναι καν ψηφισμένη, δεν θα είναι καν πραξικόπημα από έλληνες πραξικοματίες, θα είναι διαπλανητική και θα γράψει, στα απ' αυτά της τόσο τα εθνικά σου ζητήματα, όσο και την εντος πολιτική εξουσία που εμείς επιλέξαμε. Εγώ δεν άρπαξα καμιά σημαία, ούτε καν του κόμματος που συμπαθώ, να τρέξω από κάτω της, πολύ περισσότερο να παραστήσω την πατριώτισσα, όταν ανίκανη όντας βλέπω να μου καθίζουν στο σβέρκο ξένα συμφέροντα. Εσύ όμως, ως δηλωμένος πατριώτης, θα έπρεπε να ανησυχείς σοβαρά γι' αυτά που συμβαίνουν στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων. Γιατί άλλο οικουμενική κοινωνία, άλλο παγκοσμιοποιημένη κοινωνία με έναν μοναρχίξ να σου βάζει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι, να σου λέει τώρα η Τουρκία στην Ε.Ε ρε και σκάσε, (μιας και την ανέφερες), να σε παρακολουθεί με κάμερες 500 φορές την ημέρα, να σ' έχει στην πείνα, να σε βάζει να σκοτώνεσαι με τους συμπατριώτες σου, να καταργήσει τις παραδόσεις σου, τα ήθη και τα έθιμά σου ω πατριώτη, να καταργήσει τους αγώνες του λαού σου για ένα καλύτερο αύριο και την ιστορία για την οποία τόσο καμαρώνεις σήμερα ω πατριώτη και να σε κάνει ένα ασήμαντο και άβουλο εξάρτημα στο απέραντο γρανάζι της πνευματικής πολτοποίησης και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αυτά θέλεις για την πατρίδα σου εσύ, οπαδέ της νέας τάξης πραγμάτων; Ε πάρτα, στα χώνουν έτσι κι αλλιώς. Εγώ λέω όσο αντέχω, να γυρίζω το κεφάλι μου από την άλλη και να τα φτύνω. Όσο ακόμα έχω ξεφύγει από τη λοβοτομή που και γι' αυτό δεν είμαι σίγουρη. Νά' την λοιπόν η αναφορά στην ιστορική κληρονομιά που ανέφερες. Και να τι θ' απογίνει αυτή με τις ευλογίες σου.
"Εχουν και οι ακροδεξιοι εθνιιστες το δικαιωμα να ειναι νομιμοι,οπως εχουν και οι ακροαριστεροι αναρχικοι.Αν τους θεσουμε εκτος νομου,θα τους οδηγησουμε στο περιθωριο και στο πολιτικο εγκλημα"
Μα, οι ακροδεξιοί εθνικιστές, δεν πιστεύουν στη δημοκρατία, έχουν ωστόσο την απαίτηση αυτή να τους παίρνει υπόψη της και να τους νομιμοποιεί, όταν οι ίδιοι δηλώνουν απερίφραστα πως έχουν στόχο να την καταργήσουν. Αστεία είναι αυτά που λες. Από την άλλη δεν είδα κανέναν ακροαριστερό ιδεολόγο η μαλάκα ακόμα, να μην ενεργεί με την απαίτηση μιας μεγαλύτερης δημοκρατίας. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στις δυο αυτές παρατάξεις. Ωστόσο και στις δυο περιπτώσεις σήμερα, η ιδεολογία συχνότατα αποτελεί το άλλοθι για σειρές από έκτροπα χουλιγκανικού τύπου.
Σε αντίθεση με τον Γιώργο Πήττα που αναφέρεις, εγώ όχι, δεν θα μπορούσα να κάτσω στο τραπέζι με έναν ακροδεξιό και γιατί φιλόσοφος δεν είμαι ώστε να κάνω φιλοσοφικές συζητήσεις και γιατί μιλώντας με τις ίδιες λέξεις εκφράζουμε άλλες έννοιες οπότε θα επικρατήσει βαβελ, και γιατί οι θέσεις είναι αμετακίνητες έτσι κι αλλιώς, οπότε χαμένος ο χρόνος και για τις δυο πλευρές, αλλά όταν βγαίνουν προς τα έξω οι μεν με κοινοποιήσεις, ιδεολογικά ευρήματα και διαλεκτική μπουρδολογία να μπουρδουκλώσουν τα πράγματα, οφείλω όσο κι αν δεν το γουστάρω, να πάρω θέση ξεκάθαρη και να δώσω την άλλη άποψη, που μπορεί και να μη συμπίπτει με τους ομοϊδεάτες μου, ο καθένας όπως μπορεί και με ότι έχει στη διαθεσή του για μυαλό και κρίση.
Κι εγώ σ' ευχαριστώ για τον διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

lawfighter, θεωρώ ότι τα είπα και τέλειωσα. Πες ότι αυτό είναι ένα τραπέζι που κάτσαμε και τα συζητήσαμε, γιατί δεν θα είχε και μεγάλη διαφορά. Δεν ξέρω αν το μέσον βοηθάει ώστε να μην αισθάνομαι πως κόλλησα Υπατίτιδα, το θέμα όμως δεν είναι αν πιστεύω ότι θα κολλήσω, το θέμα είναι πως αδιαφορώ για τις τέτοιου τύπου ασθένειες, στην ηλικία μου έχω πάθει ανοσία. Εγώ δεν έχω ελπίδα να αλλάξω γιατί μετά από σαράντα χρόνια προσωπικής διαδρομής, θα ήταν μια κατάφορη προδοσία της ιστορίας μου. Εσύ όμως, δεν έχεις ακόμα ιστορία και ως εκ τούτου σου παρουσιάζεται μια θαυμάσια ευκαιρία εδώ, να στρέψεις το νεανικό σου ενθουσιασμό σε κάτι πιο επικοδομητικό και από κάθε πλευρά πιο ανθρώπινο. Σκέψου το, μιας και βρέθηκες μέσα εδώ, η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Μη θεωρήσεις ως περιφρόνηση την εις το εξής σιωπή μου, απλώς κουράστηκα. Πάει καιρός που πίστεψα ότι ο γάιδαρος δεν πετάει....

Ανώνυμος είπε...

lawfinder, βλεπεις οτι η οικονομια της αναλυσης, λογω ελλειψης χρονου, αφηνει τα κενα που εντοπισες... Οι ερωτησεις σου ειναι εξαιρετικα λογικες και θα ηθελα να τις απαντησω και βεβαιως να διαλεχθω μαζι σου γιατι με ενδιαφερει πολυ πως εχεις καταληξει σε ο,τι εχεις καταληξει και γιατι. Με πνευμα ανοιχτο και χωρις φωνασκιες. Αλλα πρεπει να εχεις υπομονη γιατι ειμαι και μεσηλιξ και πολλακις δεν εχω χρονο.

hardrain είπε...

Εξ όσων μπορώ να αντιληφθώ, η διάθεση του Lawfighter ήταν και είναι λιγότερο "θέσεις" και περισσότερο ερωτήματα και πρόκληση για διάλογο ουσίας. Διάλογος σημαίνει ακούω τον άλλον , σκέφτομαι τι λεει και μετά απαντώ σε αυτά.

Όπως είπε και ο ίδιος, είναι 22-23 χρόνων.

Θυμαται κανείς άραγε τι σημαίνει να είσαι 22-23-24-25; Σημαίνει -αν έχω μυαλό, δίψα και αντίθεση στα κατεστημένα. Η αλήθεια είναι πως σε πολλά τον καταλαβαίνω και συμπάσχω και στην αγανάκτησή του.

Είναι σίγουρα τεράστια δυστυχία για την Αριστερά, όταν ταυτίζεται....με τον κάθε Μπίστη και με τον κάθε "αγωνιστή" που ως αγωνιστική αγωνία έχει να βρει χαρτί για να παίξει στην τράπουλα της εξουσίας.

Και καλό θα ήταν, οι αριστεροί κυρίως της παλαιάς κοπής που τώρα έχουν σαρανταρήσει και βάλε, να κάνουν μία τεράστια αυτοκριτική και να έχουν πολύ λιγότερη έπαρση σν μιλούν κυρίως προς τους νέους.
Στους οποίους, ας προσφέρουν λιγότερη "ποίηση" και περισσότερη Αλήθεια, χωρίς συνθήματα και στερεότυπα.

Ο κόσμος, δεν χωράει στα κουτάκια που μάθαμε μικροί, είναι απείρως πιο περίπλοκος από το άσπρο μαύρο.

Θέσεις αμετακίνητες εκ προοιμίου, δεν υπάρχουν. Δεν είναι πια θέσεις τότε, αλλά αγκυλώσεις.

Αμετακίνητες, είναι κάποιες αρχές ίσως και, μία από αυτές, είναι ο σεβασμός στον κάθε συνομιλητή, ειδικά όταν είναι κόσμιος.

Ανώνυμος είπε...

Lawfighter, δεν ειπα κατι τετοιο, φιλε μου. Κατ' αρχην ο Σταλιν δεν ειταν 'μορφωμενος' αλλα ουτε και διαδραματησε κανενα σοβαρο ρολο στην Οκτωβριανη. Ομως η Οκτωβριανη, ειτανε μια προσπαθεια πολιτικα προοδευτικη, οχι οπως πιθανως σε εχουνε πρηξει οπως στο λενε.. προοδευτικη, με την εννοια οτι μετα την καταργηση της απολυτης μοναρχιας (προοδευτικο βημα), εχουμε την βασιλευομενη δημοκρατια (προοδευτικο βημα), μετα την δημοκρατια (επισης) και μετα θα ειχαμε τον σοσιαλισμο και τελος τον κομμουνισμο. Οπου ειλικρινως, τα πλεον φωτισμενα μυαλα της Ευρωπης πιστευανε οτι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ θα εχει δυνατοτητα να εξελιχθει σε ενα κρατος ισοτητας και δικαιοσυνης... Καλο δεν ακουγεται? Ειναι δυνατον να διαφωνησει κανενας λογικος ανθρωπος μ αυτο το οραμα? Και ναι, εγινε εξ ονοματος των αμορφωτων και απολυτως απελπισμενων, τους οποιους θα (κατα το οραμα, θα μορφωνανε και θα φροντιζανε, μεσω του καινουργιου κρατους που θα δημιουργουσανε). Εκτος των πλουσιων και των εκμεταλευτων, που λογικα, θεωρουσανε οτι θα σταθουν εμποδιο στο οραμα.

Το οραμα του Ναζισμου, ειναι διαφορετικης φυσεως. Η δικαιοσυνη, αφορα ΜΙΑ ΦΥΛΗ. Η οποια, εχει δικαιωμα, εξαιτιας της 'ανωτεροτητας' της να ειναι αδικη σε πλειστες αλλες. Θα μου πεις, μα ειναι ολοι ισοι? Εγω θα σου πω, θα ηθελα. Σιγουρα ομως δεν ειναι ανισοι εξαιτιας της καταγωγης τους. Ειναι ανισοι, εξαιτιας των προσωπικων τους ικανοτητων, της κουλτουρας τους (οχι της πολιτιστικης μονο, αλλα της καθημερινης), κλπ.

Αντιθετα με ο,τι νομιζεις ο,τι ειπα, θα σου πω οτι ο Ναζισμος, φαινεται να ενεργοποιησε πληθος επιστημονων και ειτανε πρωτοπορος σε διαφορα επιστημονικα προγραμματα. Για το καλο ποιου? Μιας χωρας. Ενος λαου. Παντως οχι του δικου σου, που λιμοκτονησε και πεθαινε στους δρομους, εξαιτιας της εφαρμογης του Χιτλερικου 'οραματος'.

Αν εχεις βαρεθει την 'προοδευτικη αριστερα', αν τους θεωρεις μπαναλ και ψευτες, να σου πω οτι δεν εισαι ο μονος. Να σου πω επισης οτι εγω ακομα εχω οραμα και μαλιστα 'αριστερο', αλλα δεν εχει καμμια σχεση με τους συνασπισμενους με τις γουνες..

Και μονο λογω ηλικιας και τυχης, παρατηρησα και πιστευω, οτι ο απογονος του χιμπαντζη (εμεις), ουσιαστικα εχει τα ιδια ενστικτα παντου και την διαφορα την κανει το περιβαλλον του, η κριτικη του ικανοτητα και η δυναμη του να λεει ΟΧΙ στον συλλογικο 'συρμο'.

Πως σε λενε?

Ανώνυμος είπε...

Επισης, καλα θα κανει ο hominid Ελλην να μην μιλαει παντα για τον εαυτο του αλλα να 'συνομιλει' χωρις δηλωσεις ανουσιες και τελικα αδιαφορες. Κυριως οταν συνδιαλεγεται με νεους ανθρωπους, που, εν πασει περιπτωσει, ειναι φανερο οτι δεν τους εχει πεισει.

Ειναι φαινομενο το να θεωρουμε αυτους που δεν εχουμε πεισει, ηλιθιους..

Μηπως η Ελληνικη κοινωνια πασχει απο αυτισμο?

Ανώνυμος είπε...

Οχι ρε συ, η Αλβανικη ιστορια 200 ετων! Μου εβγαλες το ματι!!!!!!!!

Να γινω δικτατορας 2-3 χρονια, μπας και μαθετε Ιστορια!!!!!!!!! Οποιου ειδους..

Ανώνυμος είπε...

καλά υπάρχει πολύ τροφή για συζήτηση εδω- αλλά μπηκα για ασχετο περίπου λόγο-είστε ο Γ.Π. που παραχώρησε μία μακροσκελέστατη συνέντευξη στο Marketing Week την περασμένη εβδομάδα;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιώργο και αγαπητή Ελένη. Το τελευταίο που μου πέρασε από το νου ήταν να νουθετήσω, κατευθύνω, πατρονάρω ή πείσω πολύ χειρότερα να πυροβολήσω, έναν νέο ο οποίος εκφράζει τις πολιτικές του θέσεις που τυχαίνει να είναι σε απόλυτη αντίθεση με τις δικές μου. Δεν νομίζω ότι το έκανα αυτό, ασχέτως της αναφοράς μου προς την ποίηση κι ασχέτως της παρότρυνσης να ξανασκεφτεί τα πράγματα.
Πέρα από το γεγονός ότι προσπάθησα να κάνω έναν διάλογο με το νεαρό τον οποίο δεν νομίζω ότι από την αρχή μέχρι το τέλος αντιμετώπισα με έλλειψη σεβασμού, γνωρίζω εκ προοιμίου ότι συζητήσεις τέτοιου τύπου δεν οδηγούν πουθενά και δεν είναι απλώς θέμα αμετακίνητων θέσεων. Ωστόσο αυτό το ισοπεδωτικό ύφος με το οποίο και οι δύο μιλήσατε, δεν με αφορά στο ελάχιστο αν και οι βολές στράφηκαν κατά πάνω μου. Διότι κύριοι, μου αρκεί να ξέρω γιατί δεν είμαι ούτε χιτλερική ούτε σταλινική, μου αρκεί να ξέρω ότι δεν ταυτίζομαι με κανένα κόμμα (για κόμμα μιλάω) στον ελληνικό χώρο και κυρίως ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, μου αρκεί να ξέρω τι έχω βάλει σαν σταθερή αξία στη ζωή μου και πως την ακολουθώ. Δεν υπερασπίστηκα κανέναν Μπίστη, υπερασπίστηκα το δικαίωμα του αλλουνού να μιλάει και να του επιστρέφει απάντηση γι' αυτά που είπε κι όχι για αυτά που δεν είπε και του τα βάζουν στο στόμα.
Απάντησα στο νέο για τη νέα τάξη πραγμάτων, με βάση αυτό που κατά κόρον βλέπω να γίνεται του είπα για τη σκόπιμη διεστράβλωση των λόγω, μίλησα για αριστερή συνείδηση και όχι για κόμματα, ανεξάρτητα από ποιοιες ιδεολογικές συγγένειες μπορεί να έλκεται κανείς. Κι εσύ απόσο θυμάμαι Γιώργο Πήττα όσο τουλάχιστον σε ήξερα εδώ και τους συνασπισμένους καρασυμπαθούσες και το έντυπό τους ανελειπώς προμηθευόσουν και αρκετές από τις θέσεις τους κατά καιρούς προωθούσες και ανεξάρτητα αν κανένας από τους δυο μας δεν ανήκε στο χώρο δεν θυμάμαι και να διαφωνήσαμε ποτέ στο ήταν ο μόνος, που εκείνη τουλάχιστον την εποχή ακόμα, μπορούσε να εκφράσει κάποιες από τις κοινές μας απόψεις περί δικαίου και..πολιτειακής ισότητας, πέραν της ρημαδιασμένης της κουλτούρας. Γιατί στρέφεις τώρα τα όπλα σου εναντίον μου δεν το καταλαβαίνω. Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί πας μη δωδεκαθεϊστής Ελένη, πρέπει να συγκαταλέγεται στη συνομοταξία του hominid Έλλην κι ανάθεμα αν ξέρω και τι σημαίνει στην τελική αυτό.
Είπες Γιώργο, καλό θα ήταν να κάνω διάλογο και να μη μιλώ για τον ευατό μου. Τα όποια επιχειρήματα έθεσα περί νέας τάξης πραγμάτων, περί παρερμηνείας και περί εθνικιστικής αντίληψης, δεν είχαν να κάνουν με μένα, όσο και να το θέλεις δεν μπορείς να χώσεις τον εαυτό σου παντού, παρεκτός κι αν κάποιος σου αναφέρει ότι ο Πήττας, δεν το έχει πρόβλημα να κάνει φιλοσοφικό διάλογο μαζί μου. Εκεί μίλησα μόνο για τον εαυτό μου ξεκαθαρίζοντας οτι εγώ δεν μπορώ να το κάνω και είπα και τους λόγους. Πυροβολείστε με τι να πω. Τέλος, ευχαριστώ και τους δυο σας γι' αυτό το μάθημα δημοκρατίας και κυρίως πολιτισμένης, χωρίς καρφώματα και φτυσίματα, συζήτησης.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα έχω κι εγώ σοβαρούς λόγους για να απέχω από αυτό το φαρμακερό χώρο, δεν θα το κάνω απλώς για λόγους συμπαράστασης προς τον φίλο μου το Μάνο. Ας μείνει στα χέρια των Ιλουμινάτι του πνεύματος κι εμείς να τα μαζεύουμε σιγά σιγά, γιατί όντως και οι ίδιοι έχουμε βαρεθεί και τους εαυτούς μας να μαρσάρουμε αιωνίως επάνω στην εμπάθεια και την κουφαμάρα.

hardrain είπε...

Πότε αλήθεια θα μάθουμε πως η σύγκρουση θέσεων δεν είναι προσωπική;

Πότε θα μάθουμε να μιλάμε ανοιχτά, κοφτερά χωρίς όλα μα όλα να είναι "προσωπικά";

Α. Και από όσο θυμάμαι δεν έθιξα πουθενά τον Συνασπισμό σαν χώρο. Παραμένει ένας χώρος με ορισμένους θαυμάσιους ανθρώπους, όπως ο Φ.Κουβέλης (ο εξής ένας άραγε;).

Ε και λοιπόν; Επίσης, δεν είδα πουθενά κάποια αναφορά σε....δωδεκαθεϊσμούς. Για όνομα του Θεού, των Θεών και του γιαλαμπή!

Αλήθεια είναι τελικά τόσο δύσκολο να διαφωνήσουμε; Γιατί;


@clopywriter ναι, εγώ είμαι.

Ανώνυμος είπε...

Καποια Herinna εγραψε παραπανω για κατι navagous kai lawfighters ποθ κυκλοφορουν αναμεσα μας... Λιγο πριν εγραψε "Ο μη κυριος navagos" κλπ...

Αυτο είναι το επιπεδο διαλογου των ψευτοκουλτουριαριδων ψευτοπροοδευτικων σημερα.... Μεσα απο ενα στολισμενο ομορφα περιβλημα, "πολιτισμενου" ταχα διαλογου, πετανε οι κυριοι και κυριες αυτες και μερικες σφηνες φασισμου και ρατσισμου ετσι για να μη ξεχνιόμαστε δηλαδη...

Κοιτα κυρα μου, το στιλακι του ταχα πολιτισμενου αριστερου που ταχα σεβεται τη δημοκρατια και την ισοτητα το εχω φαει στη μαπα πολλα χρονια τωρα. να σου πω μονο οτι εγω ξεκινησα απο την....ΚΝΕ πριν κατι δεκαετιες, τοτε ημουν μικρος βεβαια και δεν γνωριζα πολλα πραγματα. Οταν εμαθα για τους εμφυλιους, το ρολο του ΚΚΕ στο Μακεδονικο και τελος οταν εμαθα οτι οι ΚΚΕδες τελουσαν διατεταγμενη αποστολη ως δημοσιοι υπαλληλοι της Μοσχας και οταν ειδα οτι οι περισσοτεροι απο τους μεγαλοαξιωματουχους της αριστερας αρεσκονται στη χλιδή και τις πολυτελείς βίλες της Εκαλης και της Πολιτειας, την εκανα με ελαφρα πηδηματακια.....

Δεν μπορεις κυρα μου να κανεις πορειες καθε μερα στο κεντρο της Αθηνας και να διεκδικεις 1.400 ευρω ελαχιστη απζημιωση για τον ανειδικευτο εργατη, οταν εσυ η ιδια πληρωνεις τους υπαλληλους σου στον 902 και στο Ριζοσπαστη, 400 ευρω μισθο καθε μηνα. Αρκετα με την αριστεριστικη υποκρισια.

Και που εισαι, στο τραπεζι δεν κάθεσαι με τον Πλευρη οχι γιατι αυτος οδηγει την κουβεντα εκει που θελει αλλα γιατι απλα δε σε παιρνει να κατσεις και να αντιπαρατεθεις μαζι του. Εξαλλου οι ψευτοπροοδευτικοι που οδηγουν παντα την κουβεντα? Εκει σαφως που αρεσκονται παντα να την οδηγουν, καπιταλισμος, κεφάλαιο, ιμπεριαλισμος είναι οι μοναδικες λεξεις που γνωριζουν. Στις 10 λεξεις μιας προτασης που εκφραζουν οι 15 είναι αυτές οι λεξεις παραπανω χαχαχα Οποιος επιμενει εξαλλου για τον προοδευτισμο της αριστερας ας παει σε ενα πρωην ανατολικο κρατος να ρωτησει τους πολιτες του. ηδη στην Τσεχια η κομμουνιστικη νεολαια ετεθη εκτος νομου και το 82% των Τσεχων συμφωνισαν σε αυτή την κινηση της κυβερνησης, γιατι αραγε?

Και θα μου πεις οτι η χουντα φυλακισε βασανισε τσακισε. Ναι ετσι ακριβως εγινε, ομως οι ακροδεξιοι δεν κρυφτικαν ποτε πισω απο καμια μασκα. Αυτοι που κρυβονται ειναι οι αριστεροι που ειναι και οι χειροτεροι φασιστες και ρατσιστες. Δεν μπορει να αποδεχεσαι τους κουκουλοφορους και τη 17Ν και να μην επιτρεπεις στους Χρυσαυγιτες να πανε να καταθεσουν στεφανι στο αγαλμα του Μ. Αλεξανδρου στη Θεσσαλονικη η δεν τους επιτρεπεις να διεξαγουν ένα πανευρωπαικο φεστιβαλ μουσικης στο οποιο θα συμμετειχαν μελη από ακροδεξιες οργανωσεις ΝΟΜΙΜΕΣ στην ευρωπη. Στην Υποκρισια αυτη και το φασισμο των αριστερων εγω εχω παψει εδω και καιρο να κανω "δημοκρατικο" διαλογο με ταχα ομορφο περιτιλιγμα γιατι ετσι πρεπει να φερεσαι σε αυτον που προσπαθει να παρουσιαζει τον εαυτο του «υπερανω» ως γνησιος ρατσιστης.... Εαν πιστευεις λοιπον οτι την αριστερα την απαρτιζουν διαφωτιστες ενω τη δεξια λαουτζίκος εισαι πολυ βαθιά νυχτωμένη....


ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΥς ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ..

ASTA LA VISTA

Ανώνυμος είπε...

Α sorry ξεχασα να γραψω, ο "ΜΗ κύριος Navagos" ειμαι παραπανω...

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Ναυαγε, εμενα θα μ ενδιεφερε να διαλεχθω και μαλιστα πολυ. Ομως για να ξερω σε ποιον απευθυνομαι, τι εννοειται 'ακροδεξιος'? Ποιες ειναι οι αρχες σας? Τι σας κανει ακροδεξιο? Με καποια επεξηγηση, αν θελετε, γιατι δεν καταλαβαινω παντα.

Ας πουμε, θα πειτε, εθνικιστης. Δηλαδη? Που διαφοροποιεισθε, ας πουμε απο την δεξια και εισαστε ακρο-δεξια? Ποιοι ειναι οι 'εχθροι' μας στην προκειμενη φαση? Ποιοι δεν ειναι?

Ανώνυμος είπε...

Φυσικα, μπορειτε να μου κανετε οποιαδηποτε ερωτηση, τετοιας φυσεως, θελετε.. Δεν εχω προθεση να τσακωθω, ουτε να σας κανω την εξυπνη. Λειπω πολλα χρονια απο την Ελλαδα και με βοηθατε να καταλαβω πολυ σημαντικα ζητηματα, για μενα.

Ανώνυμος είπε...

οκ ωραία το φαντάστηκα-τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για τις απαντήσεις σας -σπάνια λέγονται τα πράγματα έτσι...ωμά και αληθινά στο χώρο της διαφήμισης που όλοι φοβούνται μήπως θίξουν κάποιον από τον οποίο ίσως να έχουν κέρδος αύριο. Συμφωνώ για την ανάλυση περί Κύπρου/παγκοσμιοποίησης κλπ-δούλεψα για κάποιους μήνες (μόνο μήνες δυστυχώς -ψάχνω να επιστρέψω-) και έτσι είναι. Ξανά μπράβο σας. Γιατί δεν ανεβάζετε τη συνέντευξη εδώ;

hardrain είπε...

Μάνο, ασφαλώς και ο Εθνικοσοσιαλισμός είχε λαϊκό υπόβαθρο. Όλα αυτά δεν μπορούμε να τα βλέπουμε με συνθήματα αφορισμούς και ανεδαφικό ξύλινο λόγο.Είναι πέρα για πέρα γεγονός, πως ζούμε μία τεράστια κρίση της Πολιτικής -σε διεθνή κλίμακα- από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και εντεύθεν. Δεν είναι η πτώση που προκάλεσε την κρίση, το αντίστροφο είναι (μάλλον). Από την άλλη πλευρά δεν μπορώ να βλέπω ασυγκίνητος την Κούβα που σε μεγάλο βαθμό ακόμα και τώρα δίνει μία μάχη αξιοπρέπειας στη διεθνή σαλάτα.

Ομολογώ, πως είναι τόσο περίπλοκη η εποχή μας, με τόσα καινούργια προβλήματα (περιβάλλον) σε κρίσιμα επίπεδα και με τόσες νέες παραμέτρους που συχνά νιώθω πως όλα αυτά με ξεπερνούν κατά πολύ και η κρίση μου αδυνατεί να τα βάλει σε τάξη. Στέκω με σεβασμό σε όσα ακούω συχνά από πολύ πιο νέους από μένα ανθρώπους και προσπαθώ να κάνω την αναγωγή: πως θα ήμουν εγώ τώρα αν ήμουν 22,23, 25;

Να πω την αλήθεια, μπερδεύομαι συχνά, δεν ξέρω.

Παλιά έλεγα πως ο σοσιαλισμός είναι θα αποδειχθεί Ανθρωπολογική εξέλιξη. Δηλαδή, πως το είδος μας, αναπόφευκτα, με την εξέλιξή του, την βιολογική και νοητική θα "σοσιαλιστικοποιηθεί". Κάποτε, σε 1000 χρόνια ίσως.

Εδώ που φτάσαμε όμως δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουμε μετά από 200 χρόνια, εδώ μας προειδοποιούν σοβαρότατοι αναλυτές για μία επερχόμενη πλανητική οικονομική κριση πρωτοφανούς μεγέθους στα επόμενα 20-30 χρόνια λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Δεν ξέρω, είναι το μόνο που ξέρω.

Και σαν κάτοικος της γης, νιώθω τον αφανισμό να πλησιάζει και όσο το νιώθω αυτό τόσο και πιο λίγο με νοιάζει το όποιο ζήτημα έχει να κάνει με εθνικά μεγέθη, κυριαρχίες, περηφάνειες, τοπικισμούς κλπ.

Είναι σα να θέλεις να προστατέψεις μία λιμνούλα στον κήπο σου, τη στιγμή που το τσουνάμι είναι πάνω από το κεφάλι σου.

Αυτό που ξέρω, είναι πως το Πολιτικό χθες του 19ου και του 20ου αιώνα απέτυχε στο συνολό του συντριπτικά.

Το γιατί, είναι μία ανάλυση που δεν είναι της ωρας.(δεν ξέρω και αν μπορώ να την κάνω στα σοβαρά εδώ που τα λέμε)

My place... είπε...

Το ανθρώπινο γένος θα σοσιαλιστικοποιηθεί... βασικά αυτή είναι μια απορία, που την έχω έδω και κάμποσα χρόνια. Μπορεί το ανθρώπινο γένος να "σοσιαλιστικοποιηθεί"; Θα μπορούσε, αλλά μάλλον μέσα στη φύση μας, υπάρχει ένας λανθάνων εγωϊσμός, που μας εμποδίζει να κάνουμε τα αυτονόητα. Ένας λανθάνων εγωϊσμός, που έκανε την διδασκαλία του Μαρξ, από τον απόλυτο οδηγό ανθρωπισμού, την βάση του ολοκληρωτικού καθεστώτος της Σοβιετικής Ένωσης. Ο ίδιος εγωϊσμός που κάνει σήμερα τις μεγάλες δυνάμεις του Πλανήτη, να αρνούνται να υπογράψουν μια μίνιμουμ συμφωνία, για την προστασία του Περιβάλλοντος...
Λένε πως οι δεινόσαυροι χάθηκαν εξαιτίας της μη προσαρμοστικότητας σε νέες κλιματολογικές συνθήκες, αν και τεράστιοι οργανισμοί σε όγκο. Ο άνθρωπος, το είδος με τον πολύπλοκο, "τεράστιο" εγκέφαλο, θα καταφέρει κάτι πιο σημαντικό... όχι μόνο να εξαφανιστεί από τον πλανήτη, αλλά να εξαφανίσει συνολικά τον πλανήτη.

hardrain είπε...

Ακριβώς για αυτό το τοποθέτησα σε «ανθρωπολογική» βάση.

Μια εξέλιξη του ατόμου Homo Sapiens στο –από βιολογική ωρίμανση Homo Socialisticus δηλαδή στον Κοινωνικό Άνθρωπο.

Να το πω απλά σαν παραμύθι. Ας φανταστούμε, ένα κόσμο, έτσι όπως τον τραγούδησε ο john Lennon στο Imagine.

Όλοι ξέρουμε τους στίχους, ας μην τους επαναλαμβάνω εδώ τώρα.

Γιατί άραγε αυτό το γλυκό κι ωραίο τραγουδάκι με τα «απλοϊκά» λόγια συγκίνησε και συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη;

Τι φωτογράφισε;


Έναν κόσμο χωρίς σύνορα, απαλλαγμένο από αιτίες για να πεθάνει κανείς «λόγω αρχών» δηλαδή θρησκείες κι εξουσίες , ένα κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα ζουν «σαν ένα».

Μια αδελφότητα στην οποία τίποτα δεν υπάρχει πια για να διαχωρίζει ανταγωνιστικά και να προκαλεί μίσος, κακία ζήλεια πόλεμο.

Τόσο απλά, απλοϊκά αν θέλεις.

Αυτό σαν όνειρο και σαν όραμα των ανθρώπων που ζουν σε αυτό τον πλανήτη-τον ένα πλανήτη που μας έλαχε ανάμεσα στους αμέτρητους του Σύμπαντος μας, δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό ούτε τίποτα.

Είναι απλά, Ανθρώπινο. Προϋπήρξε του Επιστημονικού Σοσιαλισμού που προσπάθησε να δημιουργήσει μία Μεθοδολογία για την επίτευξη αυτού του ονείρου.

Ίσως , ίσως λέω το «πρόβλημα» να ήταν ακριβώς σε αυτή την προσπάθεια.

Ίσως, ο Homo Socialisticus, να μην έπρεπε να «βιαστεί» για να δημιουργηθεί τεχνητά, μέσα από την Επαναστατική διαδικασία, που ενδεχομένως δημιούργησε στη συνέχεια αφύσικες ρήξεις στους ανθρώπους.

Ίσως, ο Homo Socialisticus κάποτε να προκύψει ακριβώς σαν εξελικτικό στάδιο του σημερινού ανθρώπου, όταν από τη Φύση και όχι από τεχνητές εξουσιαστικές διαδικασίες αποβάλλει τον εγωισμό του.

Αν προλάβει βέβαια. Γιατί, αυτό το χαρακτηριστικό που τώρα χάριν συντομίας και απλότητας αποκαλώ «εγωισμό» στο μεταξύ μπορεί να απαλλάξει τον Πλανήτη μ τη Γαία, από την καταστροφική μας παρουσία.

Για μένα, ο Σοσιαλισμός , λέξη που βγαίνει μέσα από τον πυρήνα της έννοιας Κοινωνία είναι πάνω από όλα ένας Ανθρωπισμός.

Ανώνυμος είπε...

Ελένη έγραψε``Κυριε Ναυαγε``

Σιγά τον κόκορα !!

Ανώνυμος είπε...

Ναυαγοσώστης έγραψε "Σιγά τον κόκορα"

Σιγά, τον Travesti!!

Posted by NAVAGOS

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου ώ Ανατέλλων και πυρπολών τας ψυχάς ημών. Άργησες, αλλά το δαδί το πέταξες. Άντε μετά να κλείσουμε κι εμείς το μαγαζί...
Μένουμε, όμως, γιατί μόνο εδώ μπορούμε πλέον να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι τρελλοί Δον Κιχώτες.
Να περνάς καλά με τους ανθρώπους σου και να μας γράφεις που και που, το χρειαζόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Κοιτα Μανο, εχω και γριππη και πρεπει να δουλεψω μεχρι αργα, αλλα, τροπος του λεγειν δεν υπαρχει στην ιστορια. Ξερεις ποτε εγινε γυιε μου το Ελληνικον Εθνος?

Εισαι βεβαιος γι αυτα που λες? Και δημοσια?

με αγαπη και σεβασμο

Ανώνυμος είπε...

Σιγά, τον Travesti!!

Posted by NAVAGOS

Τραβεστί ξετραβεστί εγώ πάντως θα σε σώσω!

Τον άλλον όμως τον μαρτυριάρη θα τον αφήσω να πνιγή !!

hardrain είπε...

Αγαπητέ μου Ημίαιμε δεν ξέρω. Υπήρχαν κάποια λίγα σημεία ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής επιχειρημάτων για λίγο, αλλά πάλι, τα τελευταία σχόλια αναδύουν τον τελικά αναπόφευκτο Ελληνικό αυτισμό. Σπαστικός, άναρθρος μη-λόγος.

Τίποτα. Δεν ξέρω αν η Ελένη θα έχει το κουράγιο να επιχειρήσει να "συζητήσει" και άλλο, μετά τα απαράδεκτα που διάβασα πιο πάνω-προσωπικά λογω και ενός ταξιδιού που θα με κρατήσει κάποιες μέρες μακριά δεν θα ασχοληθώ.

Καληνύχτα σας. (κι ας είναι 8 το πρωί.)

Coffee Messiah είπε...

Yes, a turning point for sure, here in the US. Unfortunately, as for the environment, until all the "FATCATS" are "unable" to manipulate Washington, DC with their bribe money, it'll be slow going in that arena.
We recently went to Seattle, Wa (opposite side of the US) and were amazed at how they and Oregon are dealing with this subject. We plan to move back there in the spring/early summer next year.
We've been here in the midwest for about 11 yrs (I'm from SF, Ca: my girlfriend is from Seattle) and although there's more opportunity to do what you want here, nobody, I mean Nobody cares or understands that their habits are ruining things, especially in the local environment.
We noticed how good we felt while there for over 2 weeks, and how bad we felt (physically) when we returned.
Anyway, we hope for the Best and Thanks for popping by!
Cheers!

Ανώνυμος είπε...

Καλα. Εγω παντως παντα δεχομαι μαθηματα κι εσυ μου εδωσες ενα εξαιρετικο. Παρακατω το βλεπω οτι πατε, παραπανω να πατε ειναι το ζητημα, αλλα, δεν βλεπω προυποθεσεις.

Ελλας το μεγαλειο βασιλεμα δεν εχει....

Ανώνυμος είπε...

Μανο λες να ειναι ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ? Ηράκλειτος ξεηράκλειτος πάντως αυτος δεν μπορεί να σωθεί μόνος του θα σώσει εμένα? Εξάλλου από ποιούς να με σώσει απο τους Αλβανους η απο τους αριστερούς? Αυτούς τους καταφέρνω μόνος μου και με μεγάλη επιτυχία..."σαπουνι Παπουτσανης" χεχεχεχε

Γιώργο μη στεναχωριεσαι ρε φιλε με τα "απαραδεκτα", εγω τι θα επρεπε να ειχα παθει τοσο καιρο με τοσα απαραδεκτα που βλεπω και διαβαζω καθημερινα? Ας κανουμε και λιγη πλακιτσα :) Και να σου πω και κατι? Τοσο δημοκρατες ηταν που εγινα ban επειδη διαμαρτυρηθηκα οταν καποιος mod μου αλλαξε τα στοιχεια του προφιλ μου στο παρεουλα. Τετοιο αισχος το εχεις δει εσυ ποτε αλλου? Μοντ να μπαινει στο προφιλ χρηστη και να του αλλαζει τα στοιχεια και να βαζει λινκς που οδηγουν σε ιστοσελιδα με τον τιτλο ¨ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ?" Μιλαμε και για γαμώ τις¨προοδευτικές¨ συμπεριφορές....Και εσυ καθεσαι και συνδιαλεγεσαι με τετοια "δημοκρατικα" ατομα? Δεν εισαι τετοιος εσυ.
Και μετα μου λες για δημοκρατιες προοδευτισμο και σοσιαλισμο. Καραφασισμος του κερατα ειναι ολα αυτα...

NAVAGOS

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω αυτο ειναι το σοφο. Αναρωτιεμαι αν αυτος ο χωρος σε ωφελει η επωφελειται απο τον λογο σου. Σ ευχαριστω για τις συμβουλες.

Αν σου προκαλει ανακουφιση, ναι, ειναι αδυνατον να απαντηθουν οι ερωτησεις σου. Ισως γιατι εισαι φοβερα εξυπνος, ισως για αλλους λογους. Εφοσον λοιπον το κατατροπωσες τουτο το πεδιο, ειναι καλλιτερα για ολους, να πας σε ενα αλλο πιο καταλληλο για σενα και τις ανησυχιες σου.

Σου ευχομαι ολοψυχως καλη τυχη και χαρηκα πολυ. Ειμαι βεβαιη οτι απο αναλογα και πολυ πιο καταλληλα μπλογκς, δεν πασχει ο χωρος. Ειμαι σιγουρη οτι αυτο δεν θα βοηθησει σε τιποτα.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Ναυαγε, το κυριλικι το δινω ευχαριστως σε οποιον ΑΓΝΩΣΤΟ ανθρωπο,γιατι ειναι δικη του η ευθυνη να το κρατησει στον κοινωνικο του χωρο, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ,και ο οποιος τον αφορα,ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ, νομιζω οτι εχετε ξεφυγει απο το πνευμα του ποστ. Τα προσωπικα σας μυνηματα στον Μανο η στον Μπαμπη, ειναι ευγενες να μην τα δινετε δημοσιως, διοτι οπως καθε λογικος ανθρωπος εκτιμα, δεν ενδιαφερει κανεναν αλλον. Οι πλακιτσες, γενικως, δεν αφορουν τον Γιωργο-στον οποιον αναφερεσθε ευκολα αλλα σεβοσαστε πολυ λιγο και αυτο ειναι πασιφανες. Επειδη ομολογω, στον πατο της τεραστιας υπομονης μου-μα τεραστιας-υπαρχει ενα στρωμα αδιαπεραστου τσιμεντου, θα σας παρακαλουσα απο δω και στο εξης, να παραμενετε ευσεβης στο πνευμα και την κουλτουρα (ειναι ανθελληνικη η λεξις, κατα το ο,τι μη ελληνικο(υπαρκτο η μυθευμα) ειναι ανθελληνικο)των δημοσιευματων και οταν μιλανε για το φεγγαρι να μην μιλατε με την γιαγια σας.

Με ποιο δικαιωμα το λεω? ΕΓΩ αγαπαω τον Γιωργο και κατα συνεπεια θα προστατευσω καθε πτυχη της υπαρξης του και της δημιουργικοτητας του. Εσεις αραγε?

Αυτο αφορα και οποιον αλλο γραφει γιατι αποφασισε να γραψει αντι να πλεξει κανενα κασκωλ(που ειναι και δημιουργικη ασχολια) και του δινεται η ευκαιρια εξαιτιας της ανευθυνης ανωνυμιας και ανοχης του διαδικτυου.

Ο χωρος ειναι κοσμιος και ειναι πασιφανες οτι οι φωνασκιες μας πονοκεφαλιαζουν. Να κραζετε αλλου.

Αρκετα. Εκφραζεται αυτο με χιλιους τροπους και δεν φαινεται να γινεται κατανοητο. Γιατι?

Ο Γιωργος θα απουσιασει για μερικες μερες και θα μαθω πως να σβηνω αναφανδον ασχετα δημοσιευματα. Και θα το κανω. Να μην εχετε καμμια αμφιβολια. Αρκετα.

hardrain είπε...

Η ιστορία σε διαρκή ανακύκλωση.

Όπως κάποτε στην Ελλάδα τα παιδάκια που ήταν τότε 22-23 παρίσταναν τους "αριστερούς επαναστάτες" χωρίς να έχουν ιδέα τι εστί Αριστερό Ήθος και χωρίς να έχουν διαβάσει έστω τα στοιχειώδη, έτσι σήμερα , κάποια άλλα παιδάκια θεωρούν πως πάνε κόνρα στο κατεστημένο -στο οποίο θα ενταχθούν απολύτως σε καμιά δεκαριά χρόνια- με το να λένε πως είναι ακροδεξιά ή να βγάζουν λογίδρια περί Εθνικοσοσιαλισμού.

Αν μη τι άλλο, η εξ αριστερών αφέλεια πάταγε σε ένα πάτωμα έστω συναισθηματικό που ξεπήδαγε από την κοινωνική αδικία και την ανάγκη συναδέλφωσης των ανθρώπων.

Η δική σας ρητορεία μιλάει για Αλβανούς με περιφρόνηση και για το μίασμα των αλλοδαπών.

Είστε ωστόσο ανίκανοι ακόμα και να δέσετε τα κορδόνια πολλών Αλβανών που γνωρίζω, οπώς επίσης φτύνετε κατ εξακολούθηση στα μούτρα των παππούδων σας που υπήρξαν οικονομικοί μετανάστες και συχνά πολύ συχνά λαθρομετανάστες και επιβίωσαν τακτικά μεταξύ άλλων και με την κομπίνα και με την κλεψιά και με χίλιες δυο άλλες ατιμίες που συχνά σε σπρώχνει να κάνεις η ανάγκη, η ανέχεια ή και ο ρατσισμός.

Όταν βέβαια οι ελληνάρες είναι ρατσιστές φταίνε οι...ξένοι που είναι κακή πάστα. Ενώ, όταν οι Έλληνες τρώγανε ξύλο και πόρτα από τους Γερμανούς, τους Βέλγους κλπ, έφταιγαν πάλι οι ξένοι που είναι σκάρτοι.

Σέβομαι τα αδιέξοδά σας κύριοι αλλά είστε θαυμάσιο δείγμα για να κατανοήσει κάποιος τους λόγους για τους οποίους η Ελλάς είναι χαμένη υπόθεση και θα πρέπει επειγόντως να αφεθεί ως ιστορία στους Φιλέλληνες και τους Ελληνιστές που, έτσι και αλλιώς αυτοί και μόνο αυτοί διέσωσαν τα ελάχιστα που απέμειναν από τον Ελληνισμό.

Ξανα καληνύχτα σας , σφραγίζω τα σχόλια σε αυτή τη συζήτηση διότι επιδείξατε απεραντη αμετροέπεια και λεκτική χυδαιότητα και βία.

Όπως ακριβώς κάνετε κάθε μέρα στα καφενεία που "συζητάτε" και στους δρόμους που οδηγάτε με τρόπο που θυμίζει ημίτρελους.

Καλά το είπε πριν από 2-3 χρόνια μία σημαντική έρευνα που έγινε στην Ελλάδα, το 35% του πληθυσμού έχει επείγουσα ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης εδώ και τώρα, επειγόντως.

Υποθέτω το ποσοστό από τότε έχει ανέβει.

hardrain είπε...

Το ποιούς αφορά το παραπάνω, το ξέρουν πολύ καλά οι ίδιοι.