18.5.06

Αίμα στο χιόνι.

Θυμάστε το "why?" το..."γιατί" σε εκείνη την κλασική αντιπολεμική αφίσσα; Τούτο εδώ το βλέμμα εμένα μου μοιάζει ακόμα πιο δυνατό στο "γιατί" του.
Ο πολιτισμός, ήρθε γεμάτος χάδια και σιγουριά για το έργο του.
Τρυφερά, με το τσιγγέλι η μεταφορά στο καράβι.
Πίσω, τα απομεινάρια. Αίμα στο χιόνι...ποιητική εικόνα ε; Όταν θα έχουν λιώσει όμως οι πάγοι για τα καλά, οι φώκιες πιθανόν να βρούνε τρόπο να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση. Ο πολιτισμός από την άλλη μεριά, δεν θα έχει χρόνο για κυνήγι. Θα τρέχει για να σωθεί.
Αυτό δεξιά, είναι η φώκια, απαλλαγμένη από το δέρμα της και καρφωμένη ως τρόπαιο ηρωισμού σε ένα σίδερο στο καράβι.

Το απομεινάρι, πεταμένο στη θάλασσα, λίγο πριν την αναχώρηση των γενναίων.
Οι φωτογραφίες είναι από τις σελίδες του Paul MacCartney http://www.paulmccartney.com/main.php


Το καινούργιο template είναι ακόμα υπό κατασκευή. Δεν έχω δει τίποτα ακόμα, ούτε εγώ. Στο μεταξύ, είπα να μη μείνει ο χώρος ανενεργός. Μέχρι λοιπόν το τελικό αποτέλεσμα μένουμε προσωρινά εδώ, στο ξεκούραστο λευκό. Οι Δεσμοί, θα πάνε στη θέση τους όλοι συν κάποιοι νέοι στην οριστική μορφή της σελίδας.

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Giati to anexomaste;;;;
Mairh

hardrain είπε...

Σε 3 λέξεις, έκανες μια τεράστια ερώτηση...

Γιατί το ανεχόμαστε; Δεν είναι το μόνο βέβαια που ανεχόμαστε και είναι μένει κανείς εμβρόντητος από την ανοχή...

Αλλά σε αυτή την περίπτωση, φοβάμαι πως έχει να κάνει με μία βαθύτατη "διαπαιδαγώγηση" του ανθρώπου, που του έχει χτίσει τη συνείδηση "ιδιοκτήτη" πάνω στη Φύση. Και πάει πολύ πίσω αυτή η ιστορία. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως φέτος, έγινε η πιο μεγάλη κινητοποίηση κατά της ετήσιας σφαγής στον Καναδά και, η σφαγή φέτος ακριβώς ήταν αν όχι η χειρότερη, από τις χειρότερες...

Katerina ante portas είπε...

Tόσα μίλια μακριά..Τι απεγνωσμένα ανήμποροι αισθανόμαστε..
Αυτός που απαθανάτιζε τα πλάνα, πως άφησε να γίνει;
Άρα το άφησε να γίνει πρώτα..
Ίσως μετά τα πλάνα ακριβοπληρώθηκαν..

Lion είπε...

Καλησπερα αγαπητε Ανατελλοντα Δυοντα. Ευχαριστω που επανεφερες το θεμα (η ληθη ειναι κακος συμβουλος).

Katerina ante portas, προκειται για ομαδα ακτιβιστων. Ενας πρεπει να τραβαει φωτογραφιες, γιατι μονο με τις φωτο μπορει καποτε καποιοι να κουνησουν τον ποπο τους απο την πολυθρονα.
Συμπληρωματικα πληροφορω, οτι ο φωτογραφος πρεπει να προστατευεται απο συναδελφους του, γιατι οι ψαραδες προσπαθουν να τον σκοτωσουν! (τοοοοσο "επικερδη" δουλεια κανει).

Πληροφορω επισης, οτι οι φωτογραφιες δεν πουλιωνται αλλα διατιθενται οσο γινεται πιο απλοχερα. Σκοπος ειναι η διαδοση τους, μηπως και την επομενη φορα αλλαξουν τα πραγματα.

apousia είπε...

Θυμάμαι ένα αυτοκόλλητο που έδινε κάποτε το πάλαι ποτέ ΚΛΙΚ.
''Σώστε την ελληνική φώκια''
Ήμουν στις πρώτες τάξεις του Λυκείου νομίζω,το θυμάμαι που το είχα βάλει στο ψυγείο της γιαγιάς μου...

Τι να πω?Σα να τρέχει από την καρδιά μας,αυτό το αίμα...

Aliki2006 είπε...

Yes, why *do* we put up with it?

For those inclined to take action:

http://www.harpseals.org/

Which not only provides a wealth of information about this horrible practice, but provides those of us outraged a chance to take *action* and, perhaps, make a small difference.

--Alissa

ma.beez είπε...

Είναι πολύ οδυνηρό. Κρίμα που δεν υπάρχει κόλαση. Στο πάγο σκοτώνουν αθώους στη σύντομη ζωή τους, στην πυρά να βράζουν αιωνίως.

NinaC είπε...

Προ καιρού είχαμε υπογράψει και το σχετικό petition... Προφανώς πάλι δεν έγινε τίποτα.

Ως πότε?

χαμίνι είπε...

Το ανεχόμαστε όπως ανεχόμαστε, μην πάμε μακρυά, τα τσίρκα, τα αδέσποτα, την κακοποίηση, τον ωχαδερφισμό, το συμφέρον, την κοροϊδία... Όχι όλοι, όχι όλα! Θα γίνει άραγε ποτέ ο κόσμος μια γροθιά; Απίθανο! Ας κάνουμε όμως την προσπάθειά μας!

Кроткая είπε...

έχω κι εγώ την ίδια απορία με την cd. υπέγραψα κι εγώ στην petition, παρ'ολες τις αμφιβολίες, αν με κοροϊδεύουν, αν όντως θα αποδώσει κλπ, με την ελπίδα ότι αν έστω και μία στις χίλιες είναι ειλικρινή ςπροσπάθεια, αξίζει να υποστηριχθεί. Όπως και τόσες άλλες προσπάθειες. Λυπάμαι για την καχυποψία μου, άλλστε δε με εμπόδισε τελικά ν α βάλω κι εγώ το ονοματάκι μου από κάτω, αλλ΄΄α έτσι κι αλλιώς, φτάνει αυτό; και τι άλλο μπορώ να κάνω; ρωτώ πολύ ειλικρινά.

Λαμπρούκος είπε...

ένα μάτσο αλητήριων, σκυλεύει το ΄πτώμα του πλανήτη και μεις κοιτάμε σα χάνοι. είμαστε όλοι υπεύθυνοι...

χαμίνι είπε...

E, όχι βρε Λαμπρούκο! Δεν είμαστε όλοι υπεύθυνοι! Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την απανθρωπιά και την κακία όλου του κόσμου. Ούτε και συμμετέχουμε όλοι στα παιχνίδια εξουσίας και χρήματος που παίζονται στον πλανήτη. Οργισμένοι, πικραμένοι, με φωνή, με παρουσία, με ελπίδα, με άποψη, ναι! Αλλά όχι να φορτωθούμε όλοι με την ευθύνη που βαραίνει άλλους... Να το πολεμήσουμε, ναι! Να μάθουμε τα παιδιά μας, ναι! Να ενώσουμε τη φωνή μας και τις πράξεις μας, ναι! Αλλά όχι να καταδικαστούμε και να πνιγούμε από τις ενοχές για τα εγκλήματα που γίνονται ερήμην μας... Τις δικές μας υπευθυνότητες τότε, και τις νίκες μας και την ανθρωπιά μας ποιος θα τα διεκδικήσει και θα τα καπηλευτεί;

hardrain είπε...

ομολογώ πως η φωνή του Λαμπρούκου, εδώ, με εκφράζει πέρα ως πέρα...

ellinida είπε...

Παπα με τσάκισες ! Δεν ήμουν για να δω κάτι τέτοιο σήμερα !
Καλά έκανες όμως . Να τα βλέπει όσος περισσότερος κόσμος γίνεται .

Περαστικός είπε...

Μπορούμε να κάνουμε όλοι κάτι ξεκινώντας από τα κοντινά, από τη στάση μας στο δικό μας περιβάλλον και επιλέγοντας με προσοχή τα προϊόντα που καταναλώνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Sad to think that in this day and age, people still do this to animals.
But then again, look at what they are doing to each other.
Not much better, kinda sad for how far we've supposedly come through the ages.
; (

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένα στυγνό κατά συρροή και κατ’ επανάληψη έγκλημα. Ο άνθρωπος είναι το πιο αιμοβόρο ζώο στον πλανήτη. Του αξίζει κάθε τιμωρία. Δεν μπορούσα ποτέ να αντικρίσω στα μάτια, έστω και μέσα από μια φωτογραφία, το γιατί τής μικρής φώκιας. Ντρέπομαι..

NAVAGOS

Ανώνυμος είπε...

Ευγε Γιωργο,
συχναζω και στην Αγορα και σε διαβαζω.
Ειδικα για το εγκλημα με τις φωκιες πρεπει ολοι να κανουμε κατι.
Προσωπικα φτιαχνω ενα αναλογου ενδιαφεροντος site και σε λιγο θα ειστε ολοι καλεσμενοι να το επισκεφτειτε.

NetKerveros είπε...

Το αίμα πάνω στον πάγο ... και όμως συνεχίζουμε.

paragrafos είπε...

Μου κόπηκε η ανάσα!

Με αγάπη

Παράγραφος

paragrafos είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάποιος πλαστογραφεί συστηματικά το νικ μου και γυρίζει δεξιά κι αριστερά και βρίζει τον κόσμο.

Σας παρακαλώ αν δείτε με το νικ μου υβριστικά, προκλητικά και άλλα συναφή λόγια, θεωρήστε ότι είναι πλαστά.

Με αγάπη

Παράγραφος ID – 19306342


ΥΓ. Αν μπορούσατε να διαδώσετε την παραπάνω ανακοίνωση σε ένα δυο γνωστούς μας, θα σας ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων.

mary είπε...

μου στειλαν σήμερα ένα βίντεο με εικόνες μητρικής στοργής και προστασίας από το ζωικό βασίλειο.. οι μαμάδες προστάτευαν τα μικρά τους και τα αγκάλιαζαν.. το βίντεο τέλειωνε με ένα μικρό κοριτσάκι που σφιχταγκάλιαζε το αρκουδάκι του.. το κοριτσάκι ήταν φοβισμένο και το ένα μάτι του ήταν κατακόκινο από κτύπημα.. και μετά η εξής ατάκα.. 'κάποια παιδιά προτιμούν οι γονείς τους να ήταν ζώα'

Κοιλάκανθος είπε...

Giati ta anexomaste....giati eimaste an8rwpoi kai ws toutoi eimaste ikanoi gia ta kalitera kai gia ta xeirotera, dystixos ta xeirotera panta yperteroun kirios giati einai pio efkolo na ginoun, kai gia ka8e 8riamvo an8rwpias apo pisw yparxoun 10 peritpwshs apistefths apan8rwpias...Einai to stoixeio ths aftokatastrofhs pou exei to eidos mas...katigoreis pote enan io giati skotonei to kyttaro pou ton trefei? To mellon einai skoteino dystixos....Sygnomh gia tous latinikous xarakthres eimai se pc pou den exei ellhnika...

yorgos είπε...

υπέροχα υπέροχα. ο άνθρωπος σίγουρα είναι το πιο κακό ζώο.

hardrain είπε...

@Κατερίνα προ των πυλών...Οχι, δεν είναι έτσι τα πράγματα, ελπίζω να είδες την απάντηση του Skipper πιο κάτω...

@Oldskipper δεν βλέπω το blog σαν κυνήγι πρωτοτυπίας και διαφορποίησης, πότε είναι καθαρά ημερολογιακό, πότε με το σφυγμό μιας επικαιρότητας, πότε σαν προϊόν αλληλεπίδρασης με κάτι που διάβασα αλλού κλπ κλπ. Και ναι, η λήθη, είναι κακός σύμβουλος και κυρίως ο εχθρός της Α-λήθειας, αν θέλουμε να ακριβολογήσουμε ελληνικά. Διότι η αλήθεια είναι η Μη Λήθη.

@Απουσία, το θυμάμαι και εγώ αυτο το αυτοκόλλητο, ήταν πριν την 10000% παράδοση του περιοδικού στο life style και την αναίσθητη και απερίσκεπτη βλαχογκλαμουριά...


@Aliki2006, a very good site the one you just proposed, i will add it in my links soon, when the new template will be ready.

@mamani δεν υπάρχει ανάγκη για κόλαση ή παράδεισο. Εδώ είναι και τα δυο.Εμείς κρατάμε τα κουμπάκια της μετατροπής του Κόσμου μας στο ένα ή το άλλο.

@Πάνο....έτσι, ακριβώς.....

@CD...η υπογραφή του petition, του οποιουδήποτε petition, δε λύνει ποτέ κανένα πρόβλημα, ίσως μόνο αν είναι πολύ μαζική η συλλογή υπογραφών να μπορεί να δείξει μια δυναμική της Κοινωνίας έναντι του όποιου προβλήματος.

Το ζήτημα της Φώκιας, για μένα, δεν έχει να κάνει με "φιλοζωικά" αισθήματα, για τους ίδιους λόγους που απεχθάνομαι την "φιλανθρωπία".

Έχει να κάνει με τη συνολική στάση μας απέναντι στη Φύση, τη Μητέρα Γη και, ακόμα πιο πολύ με την έννοια Αξιοπρέπεια. (κατά τη γνώμη μου πάντα)

@Χαμίνι, ναι, συμφωνώ, στο πλαίσιο που ανέφερα πιο πάνω.

@Krot, όσο πιο πολλές οι φωνές που μιλάνε ανοιχτά και δημόσια για αυτό και για οτιδήποτε εκβαρβαρίζει καθημερινά τη ζωή μας, τόσο πιο πολύ κονταίνει ο χρόνος για μια πιο δυναμική αντιμετώπιση. Έτσι νομίζω δηλαδή.

@Ελληνίδα, ακριβώς για αυτό...

@ Περαστικέ, είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε ο κάθε ένας και όλοι μαζί σαν κοινωνία Πολιτών...


@Muse...ince to see you here..Well this post was quite easy for you to understand...These images , well, they "say" everything dont they?

@Ναυαγέ, καρό είχες να περάσεις. Η τιμωρία, είναι γύρω μας. Δεν είναι ουτε "θεία" ούτε τίποτα. Είναι ότι πια μας έγινε ρουτίνα χωρίς να το καταλάβουμε , μεταύ άλλων και το "Δελτίο Έκθεσης στην Ήλιο" το καλοκαίρι. Κάτι που αν μου το έλεγαν όταν ήμουν 12 χρονών, θα θεωρούσα πως αφορά σε άλλον πλανήτη.

@Ανώνυμε, το έγκλημα είναι συνολικό πιστεύω και η Φώκια ένα από τα πολλά πλοκάμια του.

@Παράγραφε...νομίζω πως η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης κάτι τέτοιων είναι η απόλυτη αδιαφορία.


@Mary, μόλις σήμερα το πρωί νωρίς, χάζευα λίγο με τον καφέ μου το Animal Planet. Είχαν ένα εξαιρετικό ντοκουμέντο, διάσωσης ενός ανθρώπινου μωρού, από μία Χιμπαντζή....Ήταν εκπληκτικό και κυρίως αποκαλυπτικό.

@netkerveros...και θα συνεχίζουμε για πολύ ακόμα φοβάμαι.

@Κοιλάκανθε και lycojo...πίσω από όλα αυτά, υπάρχει κατά τη γνώμη μου η πεποίθηση που έχει δημιουργηθεί στο είδος μας πως είναι η "κορυφή" της δημιουργίας και πως η φύση είναι κάτι προς υποταγή.
------

Φίλες και φίλοι, το νέο template δεν είναι ακόμη έτοιμο, το περιμένω. Στο μεταξύ , όποτε προλαβαίνω, γράφω! Μπορεί και σήμερα, να έχω ένα νέο post.

ellinida είπε...

Πέρασα ν'αφήσω ένα χαμογελάκι . Καλημέρα Φαληριωτάκι .

Pegasus είπε...

8ymh8hka mia geliografia opou htan dyo mikra fwkakia kai malwnan kai o enas eipe ston allon brizontas «An8rwpe, e an8rwpe»

Apo pisw blepoume tous goneis fwkies pou anarwtiountai «Ma pou ema8e to paidi mas na brizei etsi»

Shmeia kai terata!!!

Oso gia to template, ontws to mauro einai kourastiko, eidika otan ta keimena einai megala. Egw xarhka pou 8a to allakseis.

Marina είπε...

Καλημέρα.
Τρομάζουμε με τις εικόνες αυτές και πολλές άλλες παρεμφερούς περιεχομένου, ανεχόμαστε όμως τις πωλήσεις γούνας. Κάποιες παλιές εποχές πέταγε ο κόσμος μπογιά πάνω στα δίποδα ζώα που φορούσαν παλτά γούνινα (αυτά όχι στην Ελλάδα), τώρα οι γουναράδες βάζουν κομματιαστές γούνες πάνω σε δερμάτινα που οι περισσότερες αγοράζουν. Και η σφαγή καλά κρατεί.

Ανώνυμος είπε...

325.000 fwkies hlikias 15 hmerwn mexri 3 mhnwn einai o stoxos.

Einai gia mena stugnos dolofonos opoios shkwnei to sfuri kai 8rumatizei to kefali enos toso glukou kai a8wou plasmatos.
Den aksizei na legetai an8rwpos autos pou steketai antimetwpos sto blema ths mikrhs fwkias kai de deixnei oikto. Akoma ki an einai ftwxos psaras, akoma ki an peinaei.

Elpizw h Greenpeace na kator8wsei kai pali na bapsei osa perissotera fwkakia einai dunaton, ka8istontas etsi th gouna tous axrhsth.

Ta muala twn kanadwn politikwn poios 8a mporesei na ta xrwmatisei?

Μαύρος Γάτος είπε...

Εεεεεε....

Πού γυρνάς;;;;;

Σ;)))))))

Nyktipolos είπε...

Εντάξει, λυπάμαι τις φώκιες. Εσείς λυπάστε τα γουρουνάκια που καταβροχθίζετε; Τις κοτούλες που ξεκοκκαλίζετε; Τα μοσχαράκια, τα ψαράκια, τα χταποδάκια που χτυπάτε σαράντα φορές στο βράχο... Κατανοώ τον πόνο και την ευαισθησία σας κύριε Δύων, αλλά την υποκρισία; Τι θα κάνουμε με δαύτη;

Ανώνυμος είπε...

Keep up the good work
tablet laptops user opinions best

Ανώνυμος είπε...

What a great site buy bontril louis vuitton handbags Power ball lottery wheels How can i remove balls from sweaters Machine sale slot casino gambling online trend Mesothelioma asbestos law cancer attorney lawyer11 Open source photo editing software top rated software downloads Cheapest valium stop smoking program health insurance company Search yahoo comsearch p proactiv Strawbridge27s mens watches